Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 5. rész, Leskisson

Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 5. rész, Leskisson

Folytatódik a legújabb Major váró sorozatunk, ahol az Esport1TV kommentátorait faggatjuk ki a párizsi várakozásaikkal kapcsolatban.

Még 7 nap és indul a BLAST.tv Párizs Major, amely több szempontból is a CS:GO éra végét jelenti majd. Éppen ezért hatalmasak a tétek és ennek megfelelően a várakozás is. De nem csak a rajongók várják a párizsi tornát, hanem az Esport1TV kommentátorai is. LoyALlal kezdve a sort, igyeztünk kifaggatni őket a Majorrel kapcsolatos gondolataikról és rögtön kiderült, hogy minimális az egyetértés a stábunkban. R3H4B például teljesen más kezébe vízionálja a bajnoki trófeát, mint LoyAL, Shane pedig többet vár a MOUZtól, mint bármelyikük.

Jelen állás szerint két dolog van, ami legalább néhányukat képes összefogni. Az egyik az, hogy a Vitalityt esélyesnek tartják a győzelemre. A másik pedig az, hogy a G2-tól rossz szereplésre számítanak. Emögött egyrészt ott van a teljesítményük, mert hatalmas volt az IEM Katowice és az ESL Pro League közötti kontraszt. Másrészt egy kicsit az is, hogy ez jó barátunk, kollégánk, Leskisson kedvenc csapata. Igen, ő az a valaki, akinek a fenyegető aurájáról beszélt tegnap DogeFather.

Bár az Esport1-nél mindannyian nagyon szeretjük Leszkit, a G2 iránti rajongását hosszú hónapok óta nehezen viseli a stáb egy része. Félő, hogyha NiKoék nyerik meg a Majort, ez az egész csak még rosszabb lesz. Mármint ezen a ponton minden magyar Counter-Strike rajongó jó előre tudja, hogy mi lesz a legtöbb kérdésre a válasza, mert másról sem beszél, csak a G2-ról! Ennek ellenére valamiért jó ötletnek tartottuk, hogy kikérjük az ő véleményét is a Párizs Majorről. Pedig elég lett volna, ha leírjuk a cikkben százszor a G2 nevet – elég sok időt spóroltunk volna rajta. Szóval, ha ez nem a szeretet jele, akkor semmi sem az. De a hosszú felvezető útán nézzük meg, miért a G2!

Jön az utolsó CS:GO Major, de mielőtt rátérnénk, merengjünk el kicsit a múlton. Melyik volt az első Major, amit láttál? Melyik volt a kedvenced és melyiket tartod a legrosszabbnak?

„Az első Major, amit végig követtem, az az ESL One Köln 2014 volt. Akkor kezdtem el ismerkedni a HLTV oldalával és talán ez volt az első olyan komolyabb torna, amivel kvázi találkoztam a nagy általánosságban, innentől számítva kezdtem el foglalkozni a CS:GO profi részével rendszeresen.

Kifejezetten legrosszabb Major versenyt szerintem nem nagyon tudok kiemelni, mert mindegyiknek meg volt a maga pikantériája. Én arra alapoznék, hogy mely Majorök voltak azok, amelyek kevesebb nyomot hagytak az emlékezetemben. Ilyen például az IEM Katowice 2019 vagy a StarLadder Berlin Major szintén 2019-ből, ahol csak a szokásosat láttuk: mindet megnyerte az Astralis és ez már kezdett unalmassá válni.

Kedvenc Major egyértelműen a mostani IEM Rio, ahol 5 évnyi várakozást követően közvetíthettem egy döntőt. Ráadásul magyar CS:GO szempontjából történelmet írt torzsi, hiszen felülmúlta DeadFox 2018-as rekordját. De a kedvenceim közé tartozik a 2014-es Köln is, a 2021-es PGL Major Stockholm, ahol a G2 végre legalább egy döntőt összehozott. Továbbá szívesen gondolok vissza a 2015-ös DreamHack Open Kolozsvár Major versenyére is, ahol az akkori kedvenc csapatom, a francia EnVyUs emelhette magasba a trófeát.”

Visszatérve a jelenre, az elmúlt három-négy hónap alapján mely csapatoknak lehet esélye a Majorön szerinted?

Egyértelműen a Heroic-Vitality-G2 trió valamelyikének van jelenleg szerintem a legnagyobb esélye, hogy megkaparintsa a történelmi jelentőségű utolsó CS:GO Major címet.

Szerinted melyik az a csapat, ami messzire juthat Párizsban, de senki sem számít rájuk, azaz sötét ló?

Említették már a korábban megszólított kollégák a 9INE csapatát és én is velük tartok. Ügyesen számítóznak most, kérdéses, hogy a Legends Stage időpontjáig tudják-e tartani ezt a magabiztos lendületet – szerintem igen. Ugyanezt a kérdést fel lehetne tenni az Into The Breach kapcsán is, náluk már picit megkérdőjelezném, de lepjenek meg. Melléjük még odasorolnám a FORZE, az Apeks és a TheMongolz (ex-IHC) csapatait is. Szerintem érdemes lesz az ő játékukra is odafigyelni.”

Mire számítasz a MOUZtól és torzsitól?

Torzsi jobb formában kezdte a 2023-as évet, mint ahogyan zárta a tavalyit, de csapatként valami nem működik úgy, ahogy az mondjuk az IEM Rio Majorön működött. De van idő ezeket a hibákat kijavítani és rátérni a megfelelő útra, szerintem meg fognak lepni minket és úgy gondolom, hogy egy Champions Stage-ig, tehát a TOP 8-ig el fognak jutni.”

Melyik csapat nyerheti meg a Majort szerinted? Miért?

G2 Esports. Miért? Mert nekik kell. Kész. Pont. :D”

Mely csapat(ok) fog(nak) a vártnál rosszabbul szerepelni Párizsban?

Szerintem az ENCE és a fnatic csapata fog majd csalódást okozni a szurkolótáboraiknak. Láttuk, hogy az ENCE mekkora szenvedés árán jutott ki Párizsba, a fnatic sorsolását nem részletezném, jött a 3-0 és a Legends Stage. De ahogy jöttek a komolyabb hangvételű csapatok az IEM Rio 2023-on, nem jöttek az eredmények. Ugyanakkor, úgy vélem, a Liquid és a NIP szurkolók sem lesznek túlzottan boldogok a Challengers Stage után.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

Kövess Minket!