Párizs Major: Nem lehetett megállítani tegnap a Heroicot és a Vitalityt

Párizs Major: Nem lehetett megállítani tegnap a Heroicot és a Vitalityt

Talán ezt a két csapatot várják a legtöbben a döntőbe és tegnap meg is mutatták, hogy nem véletlenül van így.

A Heroic és a Vitality győzelmeivel hivatalosan is kezdetét vette az utolsó CS:GO Major rájátszása a párizsi Accor Arenában. Ez egyben azt is jelenti, hogy már búcsút is vettünk a FaZe-től és az ITB-től. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy mindkét csapat tudta a veresége után: már az is egy teljesítmény, hogy egyáltalán idáig elértek, hiszen a világ két legjobb csapata ejtette ki őket, a Legends stage pedig igen hullámzó volt a részükről. Emlékezzünk vissza, a FaZe egyetlen körre volt az utolsó esélyt érő selejtezőn a kieséstől pár héttel ezelőtt! Ehhez képest egy rájátszás bőven több, mint amit reálisnak tarthattak. 

Heroic vs FaZe

A szép megnyitó után Nuke-ot, Overpasst és Mirage-t választották a csapatok. Az első pályán a FaZe remekelt az első körökben, egy ponton 5:1-re is vezettek már. Azonban a dánokat nem lehet ilyen könnyedén félretenni és ezt tegnap is bizonyították: a félidő hátralévő 9 köréből mindet behúzták! A térfélcsere után gyorsan elértek 14:5-ig és úgy tűnt, a pálya gyorsan véget érhet. Persze a FaZe-t sem kell félteni ilyen helyzetekben, szóval megindult a nagy visszatérésük, amivel egészen 14:15-ig értek el. De sajnos egyetlen körre a hosszabbítástól elhasaltak, így a Heroicé lett Nuke, jöhetett Overpass.

Overpass a dánok választása volt, ezért sokan féltek, hogy gyors véget ér az egyébként nagyon ígéretesnek tűnő széria. Azonban a FaZe is rejtegetett meglepetéseket a tarsolyában, szóval egy 10:5-ös, sokszor nagy egyéni teljesítményekből hozott félidővel üzenték meg a Heroicnak, hogy ők még igen is játékban vannak ebben a szériában. A térfélcsere után azonnal megszerezték a pályát érő meccspontot is, lényegében vége volt. Persze a Heroic még megpróbált visszajönni, 12:16-nál azonban leintették Overpasst a bírák.

Mirage-on viszont nem lehetett már megálljt parancsolni a dán csapatnak. Az első félidőben CT-ként már-már hibátlanul játszottak: remekül találták meg a réseket a FaZe támadásain és mindig ott voltak, ahol a legtöbb fájdalmat tudták okozni karriganéknek. A 12:3-as vezetés megszerzésével talán csak még motiváltabbak lettek, így a FaZe csak a pisztolykör hátán tudott 6:12-re szépíteni, az első nagyobb fegyverek érkezésével pedig azonnal lecsapta őket a Heroic 16:6-ra.

Vitality vs Into the Breach

Az ITB bejutása a rájátszásba nagy meglepetés volt pár nappal ezelőtt, de senki sem várta, hogy egy Vitality ellen nagy dolgokat művelhetnének. Ennek ellenére megizzasztották kicsit a bajnoki cím várományosait a pályák első feleiben. Vertigon 9:6-ra nyerték a T-oldalt, ami már bőven több, mint amit bárki is várt tőlük. A térfélcsere után azonban nem tudtak már nagyon hozzászólni a pálya végkimeneteléhez, a Vitality lényegében úgy csinált, mintha az az első félidő meg sem történt volna a 16:11 felé vezető úton.

Anubison ennek ellenére ismét az ITB kezdett erősebben, egy ponton 5:2-re is vezettek védőként. Ha valaki itt kikapcsolta a közvetítést, az most fog meglepődni: a félidőt ugyanis 9:6-ra a Vitality nyerte végül, a hátralévő körökből tehát csak egyet, az utolsót engedték ki a kezükből. A második félidőben a pisztolykör hátán ugyan egyenlített még az ITB, a fegyveres körökben egyértelműen a Vitality kezében volt az irányítás, így 16:12-nél relatíve gyors véget ért a széria.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.19. - péntek
15:00 - Monte vs GamerLegion
19:00 - Liquid vs Apeks

05.20. - szombat
15:00 - Heroic vs Monte/GamerLegion
19:00 - Vitality vs Liquid/Apeks

05.21. - vasárnap
15:00 - showmeccs
17:00 - döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár


Kik nyerik a mai negyeddöntőket?

  • 25 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 75 %