Egy korszak véget ért: kennyS visszavonul!

Egy korszak véget ért: kennyS visszavonul!

Több mint tíz év profi játék után akasztotta szegre az egeret mindenidők egyik legjobb AWP-se.

Kenny „kennyS” Schrub az Accor Arénában jelentette be tegnap este, hogy végérvényesen visszavonul a Counter-Strike-ban történő versengéstől. Ezzel egy több mint tíz éven át tartó, Source-ban induló és CS:GO-ban kiteljesedő karriernek vetett véget a legendás AWP-s. Utóbbi játékban 11 LAN trófeát és egy Major bajnoki címet szerzett, amivel már eleve a legsikeresebb játékosok egyikének számítana. De valószínűleg inkább a CS:GO első éveiben mutatott egyéni teljesítménye, az agresszív és vilámgyors játéka miatt marad emlékezetes majd – emiatt sokan a mai napig vele azonosítják az AWP-s szerepkört.

KennyS a VeryGames-szel kezdte a CS:GO karrierjét, a csapattal, am a játék elején a legnagyobb kihívója volt az akkoriban domináns NIP-nek. Később több francia nemzeti felállásban megfordult. 2013-2015-ig az LDLC és a Titan színeiben hozta össze teljes karrierjének legszebb egyéni teljesítményeit. Majd 2015 nyarán az EnVyUs-ba igazolt, ahol Happy, NBK, apEX és KioShiMa oldalán megnyerte a máig egyetlen Major bajnoki címét Kolozsvárott.

NBK-vel és apEX-szel egészen 2018-ig játszott együtt, bár 2017-től már nem az EnVyUs, hanem a G2 égisze alatt. Ugyanis végre létrehozták shox-szal a francia szupercsapatot, amiről mindenki álmodott. Az évek alatt ezzel a maggal is több szép eredményük volt, azonban a nagy sikerek nem jöttek és 2019-től kezdve nem tudtak versenyre kelni odahaza a Vitalityvel sem, akiknél ott volt a következő generáció legjobb francia AWP-se, ZywOo. Ugyanebben az évben a G2 inkább nemzetközire váltott, 2020-ban pedig jött az online éra. Ebben az időszakban kennyS teljesítménye már nem volt elég, ezért 2021 elején kikerült a G2 kezdőjéből.

Arról manapság már konszenzus van, hogy a francia játékosnak a több évnyi arénában játszott Counter-Strike után nemes egyszerűséggel nem volt kielégítő az otthonról történő játék és ezért visszaesett az egyéni színvonala is. Később arról is beszélt, hogy ez mentálisan is megviselte őt. Azonban a G2-s korszaka végeztével és a LAN-ok visszatérésével továbbra is nehezen találta a helyét – egy ponton még a Valorantra váltáson is elgondolkozott. Végül 2022 legvégén visszatért még egyszer a CS-hez a Falcons-szal, de miután nem jutottak ki a párizsi Majorre, úgy érezte, itt az ideje pontot tenni a karrierje végére: a jövőben inkább tartalomgyártóként folytatja.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár