18

Elmúltál már 18 éves?


/

TMP CS:GO Masters 2023: Ez a négy csapat játszhat az ESL Pro League esélyért

Szerintetek ki húzhatja be a 2 millió forintos nyereményalap oroszlánrészét a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjában?

Véget ért TippmixPro CS:GO Masters tavaszi alapszakasza, miután a hétvégén lezajlottak a helyosztó mérkőzések és kialakult a rájátszás végleges, négy csapatból álló mezőnye. Hosszú volt az út idáig, az kétségtelen. Míg a favoritok fájdalommentesen elérték az első két helyet és a továbbjutást, addig a középmezőny csapatainak sorrendje egészen az utolsó pillanatig nyitott kérdés maradt.

A helyosztókon tehát apait-anyait bele kellett adnia mindannyiuknak, hiszen a bajnokok nem csak tetemes pénznyereménnyel lesznek gazdagabbak a szezon végeztével, hanem a liga történetében először kijutnak az ESL Pro League európai konferenciájára is, ahonnan egyenes út vezet az EPL 18. szezonjába!

Csapatok

Az alapszakasz sztárjai kétségkívül a DomiNation és a Békéscsabai E-Sport Egyesület voltak, akik csupán egy-egy meccset veszítettek el a hét forduló során, ezzel megérdemelten szereztek közvetlen módon indulási jogot a rájátszásban. Mögöttük két vereséggel az iPon Esport szintén egy szép szezont hozott össze. Azonban a 3-6. helyezettek között már nem a pontok, hanem a helyosztó döntött arról, hogy melyikük csatlakozhat a korábban említett pároshoz.

Tehát az iPonra még több és még ádázabb küzdelem várt. Ahogyan a Lenovo Legion Honvéd és a MetaTensei Esports játékosaira is, akik három-három vereséggel és így pontegyenlőséggel kerültek bele ebbe a mixbe. Továbbá a sereghajtók közül a legjobban szereplő Illés Akadémia Spirit csapatára is, akik pont odaértek még a végén a helyosztós mezőnybe.

2023-AS TAVASZI TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS alapszakaszának tabellája

  1. DomiNation - 18 pont
  2. Békéscsabai E-Sport Egyesület - 18 pont
  3. iPon Esport - 15 pont
  4. Lenovo Legion Honvéd - 12 pont
  5. MetaTensei Esports - 12 pont
  6. Illés Akadémia Spirit - 6 pont
  7. Spirit Gaming - 3 pont
  8. XDHUN - 0 pont

A helyosztókon az iPon az IAS, a MetaTensei a Honvéd ellen játszott. Mindkét esetben két pályán rendezték le a Bo3-at a győztesek, ezzel is jelezve szándékaikat: az iPon 16:13-ra, majd 16:9-re nyert az IAS, míg a Honvéd 16:14-re és 16:7-re nyert a MetaTensei ellen. Vagyis végül az alapszakasz 3. és 4. helyezettjei szerezték meg a hőn áhított helyeket a rájátszásban, ahol, mint írtuk is már, a DomiNation és a BEE vár rájuk, illetve egy esély, hogy a világ legjobbjai ellen játszhassanak az EPL-en.

A rájátszás menetrendje

A TippmixPro CS:GO Masters rájátszását június 2-4. között élőben közvetíti az Esport1TV az alábbi menetrend szerint. Semmiképp se maradjatok le róla!

Június 2. - péntek
18:00 - DomiNation vs Lenovo Legion Honvéd
18:00 - iPon Esport vs Békéscsabai E-Sport Egyesület
20:30 - Felső ági döntő

Június 3. - szombat
14:00 - Alsó ági elődöntő
16:30 - Alsó ági döntő

Június 4. - vasárnap
Bo5 Nagy döntő

Kövess Minket!



Gamer szótár