Triplázott a The Last of Us az MTV Movie & TV Awards gálán

Triplázott a The Last of Us az MTV Movie & TV Awards gálán

Nem véletlenül mondták már eddig is, hogy az egyik legjobb videójáték-adaptáció a The Last of Us sorozat.

A hétvégén megtartották a 31. MTV Movie & TV Awards díjátadó-gálát és bár számos alkotást jelöltek a 15 kategóriában, közülük is kiemelkedik a The Last of Us, miután három elismerésben részesült a széria. A videójáták-adaptáció sok rajongó szívébe belopta magát, és emiatt nem is váratott sokáig magára a második szezonnak a bejelentése. A rekordnézettséget produkáló első évad Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) kalandját igyekezett szinte egy az egyben bemutatni, és többek között annak köszönheti a sikerét, hogy Neil Druckmannék nem nagyon változtatták meg az eseményeket.

Erős volt a mezőny a legjobb TV show kategóriában, hiszen a The Last of Us végül olyan címeket győzött le, mint a Stranger Things, Wednesday, Yellowjackets, Wolf Pack, The White Lotus és a Yellowstone. Ezen túlmenően a két főszereplő is a legjobbnak bizonyult. Első körben a Best Hero (Legjobb hős) kategóriában Pedro Pascal volt a befutó Diego Luna (Andor), Jenna Ortega (Wednesday), Paul Rudd (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), Tom Cruise (Top Gun: Maverick) előtt. Pascal a sorozatban Joelt alakítja, és miután elveszítette egyetlen lányát, Sarah-t a Cordyceps fertőzés kitörésének elején, csempészként találta meg a boldogulását a bostoni karanténzónában, mielőtt megbízást nem kapott, hogy szállítsa le és védje meg a 14 éves lány, Ellie Williamst, aki a vakcina létrehozásának kulcsa.

„Szeretnék köszönetet mondani a gálának. Az MTV gyermeke vagyok. Az MTV-n nőttem fel. Szóval ez az egész a világot jelenti számomra.”

Pascal arról is beszélt, hogy idén 77,5 millióan szavaztak a díjátadóra, így még megtisztelőbb, hogy őt nevezték meg a rajongók a legjobb hősnek.

„Szinte el sem hiszem, ez egyszerűen megtisztelő. A világ összes fiatalja az én hősöm, és nem lennék itt, ha ti nem lennétek.”

Egy további kategóriában is elsőként végzett a The Last of Us, hiszen a legjobb duók közül Pedro Pascal és Bella Ramsey kettősét érte a megtiszteltetés, hogy átvehették a díjat.

Kövess Minket!