IEM Dallas: Domináns teljesítménnyel érték el torzsiék a rájátszást

IEM Dallas: Domináns teljesítménnyel érték el torzsiék a rájátszást

Péntek este a rájátszással folytatódik az IEM Dallas, semmiképp se maradjatok le róla!

Véget ért az IEM Dallas csoportköre, ahol az alsó ágakról a MOUZ és a FaZe harcolta ki végül a továbbjutást, így ők ketten csatlakozhatnak a Heroichoz, a G2-hoz, az ENCE-hez és az Astralishoz a pénteken induló rájátszásban. Emellett az is eldőlt, hogy kik ugorhatnak rögtön az elődöntőkbe, miután a Heroic szétkapta a G2-t, az ENCE pedig egy szoros meccsen felülkerekedett az Astralison.

Ezek az eredmények egyben azt is jelentik, hogy nitr0 karrierje egy 9-12. helyezéssel ért véget Dallasban. Nem a legszebb befejezés, azt meg kell hagyni, de egy hosszú és kitűnő eredményekkel teli karrier végén ez már talán nem is számít: a szép emlékek között ott lesz neki egy Major döntő és a 64 nap alatt összehozott Intel Grand Slam ehelyett. Bár korábbi csapattársa és jóbarátja, Twistzz, majdnem mémet csinált a szituációból, amikor is 15:9-nél bepróbálkozott az elmúlt évek egyik legpofátlanabb (legalábbis a kontextusban) ninja defuse-ával a győzelem érdekében. Szerencsére nem sikerült neki, de nitr0nak így is volt pár keresetlen szava felé, mint a meccs után kiderült.

A FaZe és a Liquid összecsapása a B-csoportban egyébként nem okozott túl sok fejfájást karriganék oldalán, mert Anubison (16:11) és Nuke-on (16:10) is végig az ő kezük volt a kormányon. Ennek ellenére nitr0 visszavonulása miatt ez egy feszült meccs volt, látszott a Liquiden, hogy nagyon próbáltak minden esélytelen szituációt kimaxolni, hátha az közelebb viszi őket a céljukhoz. Utólag lehetne vitatkozni arról, hogy pár ebből a mentalitásból következő hiba vezetett a kiesésükhöz, de nem számít már. A Liquid számára egy korszak most véget ért, ahogyan a tavaszi fele is a szezonjuknak, szóval jöhet a könnyes búcsú, majd az elkerülhetetlen újraépítés.

Ezzel párhuzamosan játszott a Cloud9 és a Complexity. De miután ez három pályásra nyúlt (Inferno 16:12 a C9-nak, Ancient 16:13 a coLnak), már tudhatták, hogy a győztes a FaZe ellen fog játszani később a rájátszásért. A coL pedig vagy nem kért ebből, vagy tudták, hogy a C9-nak még nagyon fog fájni az a párosítás, így Overpasson inkább kapituláltak egy 2:16-tal. Viccet félretéve, a coL megérdemel egy válveregetést azért, hogy egyáltalán idáig eljutottak egy AWP-s beugróval, aki már egy éve nem is játszik, mert egyetemre jár.

Az A-csoportban a MOUZ és az OG rangadóját nézhettük a fenti eseményeket követően, a tét pedig nem is lehetett volna nagyobb, hiszen a győztes a rájátszásra, a vesztes az első Európába tartó repülőre kapott jegyet. A két fél közül azonban csak a MOUZ nőtt fel a feladathoz, Mirage-on (16:10) és Infernon (16:7) is domináns teljesítményeket láthattunk tőlük. Ebben pedig nagy szerepe volt annak, hogy mindenre, de tényleg mindenre fel voltak készülve, legyen szó gyors vagy lassú körről, folyton találtak valamilyen kiutat. Persze az sem ártott, hogy frozen elképesztően játszott tegnap. Viszont mindenkinek voltak erős pillanatai az egerek közül, így a szlovák konzisztens nyomásgyakorlásán túl érdemes még kiemelni dexter teljesítményét Mirage-ról A-védőként, valamint JDC clutch-köreit mindkét pályán. 

Ezután pedig vissza is tért a B-csoportra a fókusz, hiszen a FaZe és a Cloud9 immáron ezredjére találta magát abban a helyzetben, hogy egymás ellen kell játszaniuk. Tavaly nagy mumusa volt nafany csapata karriganéknek, de idén már gyakran labdába sem rúgnak az oroszok ellenük, kezd kicsit elveszni a rivalizálás egyensúlya. Bár a széria végül három pályányi hosszra nyúlt, ez annyiból csalóka, hogy egyértelmű pályákkal dőlt el, hogy a FaZe a jobb: Mirage-on 13:2-es CT-oldal után jött a 16:7-es győzelem, majd egy elbaltázott Inferno (7:16) után Ancientön mutatták meg erejüket a FaZe játékosai (16:9).

A nap további két meccsén, azaz a felső ági döntőkön már kisebb volt a tét, ennek ellenére érdekes harcok alakultak ki. A Heroic és a G2 összecsapása az elejétől a végéig egyértelmű volt. Ha levettük volna a neveket a streamről, azt hihettük volna, hogy a Heroic valami középsulis mix ellen játszik olykor. Rengeteget hibáztak ugyanis a G2 játékosai irányítás és helyezkedés szempontjából is, ami lehetővé tette cadiaN és sjuush clutch köreit például. Inferno még hagyján (9:16), főleg Ancient hagy majd rossz ízt a G2 szájában, hiszen egyetlen CT-kört tudtak kisajtolni az első félidőben a 4:16 felé vezető úton.

Az ENCE és az Astralis találkozója pedig majdnem a dánok zsebében kötött ki, miután Overpasst 16:12-re behúzták, majd Nuke-on két körre voltak a végső győzelemtől. Azonban Snappi ötösét nem lehet ilyen könnyen elásni: visszahozták a pályát 12:14-ről hosszabbításra, majd fordítottak. Így Mirage-on dőlt el a széria és az elődöntős hely sorsa. A motivált ENCE gyorsan elszaladt az első félidővel T-oldalon, de a dánok visszajöttek, így 8:7-et mutatott az eredményjelző a térfélcserekor. A folytatásban pedig 12:8-ig menetelt az Astralis, kezdett ismét aggasztóvá válni a helyzet az ENCE táborára nézve. Azonban itt jött a fordulópont és zsinórban nyolc hozott körrel szavatolták a helyüket az elődöntőben.

A rájátszás ágrajza

Közvetítés

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at a hét folyamán a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

06.02. - péntek
20:30 - Astralis vs MOUZ
00:00 - G2 vs FaZe

06.03. - szombat
20:30 - Heroic vs Astralis/MOUZ
00:00 - ENCE vs G2/FaZe

06.04. - vasárnap
18:00 - USA az univerzum ellen showmeccs
19:30 - Finálé

Borítókép: ESL

Kövess Minket!



Gamer szótár