K&H MNEB LoL: Legyőzték a címvédőt Pareszék, nem hibázott a Plague

K&H MNEB LoL: Legyőzték a címvédőt Pareszék, nem hibázott a Plague

Két együttes még nem szenvedett vereséget az idei év második minor kupáján.

Fordulatos és izgalmas mérkőzésekkel startolt el a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as második minor kupája. Mind a nyolc csapat képernyőre került, de csak négyen örülhettek a továbbjutásnak. A nézők legnagyobb örömére már rögtön az első fordulóban egymásra talált az Idézők szurdokában az a két együttes, amelyik a játékosok alapján akár a döntőt is megvívhatja majd. A MetaTensei Esports és a Lenovo Legion Honvéd parázs ütközetét érdemes visszanézni, ugyanis olyan legendás idézők igyekeztek borsot törni az ellenfeleik orra alá, mint Paresz, Sora, Matebuff és Meight. A maradék három Bo3-as szériában kettőben csak az egyik csapat tudott győzelmeket szerezni, mindent eldöntő harmadik körig a Z2H húzta el a GF ellen, de a vereséget nem tudták elkerülni Cuhiék.

Felső ági eredmények az első két fordulóban

  • Team Plague vs Fanboyok (2-0)
  • MetaTensei Esports vs Lenovo Legion Honvéd (2-1)
  • Zero2Hero E-sport Academy vs Golden Fox Esport (1-2)
  • Edifier Afterglow vs Nem broken az ADC xd (0-2)

Változatos hősválasztásokból nem volt hiány, láthattatok a Riftben Twitchet, Kog'Maw-t, Jhint, Neekót, Zedet és Miliót is. Mindenképpen ki kell emelni azt, hogy az ADC-k óriási hatást fejtenek ki ebben a régióban is, nemcsak az LCK-ben vagy az LPL-ben. Frenna, Doma és Endless v4 minden kétséget kizáróan letette a névjegyét a minorön, Yaztromnak egyelőre még nem volt szüksége arra, hogy igazán "megőrüljön". Egyelőre megtippelni lehetetlen, hogy melyik klub szakíthatja át elsőként a célszalagot. Tavasszal egyértelmű volt, hogy az LLH kiemelkedik a mezőnyből, de ezen a júniusi kupán legalább 2-3 esélyese van az aranyéremnek.

Hétfőn folytatódnak 18:00-tól a küzdelmek, a felső ági elődöntőben a PLG a TSI-vel, a GF az NBA-vel harcol két győzelemig tartó sorozatokban.

Kövess Minket!



Gamer szótár