Crypto Unicorns - Az új kedvenc kripto játékod kancás csillámpónikkal

Crypto Unicorns - Az új kedvenc kripto játékod kancás csillámpónikkal

A repkedő malacok után most galoppozó unikornisok ejtik rabul a játékosok szívét.

Unikornis tej, lebegő szigetek, földművelés, lovagi tornák, szivárvány tokenek és mérhetetlen cukiság. Tömören ez a Crypto Unicorns, a Laguna Games által fejlesztett innovatív, web3-as stratégiai játék.

Mielőtt megmártóznánk a csillám tengerben

Ha számodra már nem újdonság a P&E (play and earn), az NFT (non-fungible token), a web3, a blokklánc, a kriptovaluták és társaik, akkor nyugodtan olvass tovább. Viszont, ellenkező esetben ajánlom figyelmedbe az AMG DAO x Esport 1 menüt, ami kellő alapozást adhat az elkövetkezendő sorokhoz.

Karúszók felcsapva? Indulhatunk!

Tehát, adva van ez a glitterben megmártott stratégiai szimulációs játék, ami a Polygon (MATIC) blokkláncon fut, a 10.000 darab első generációs NFT unikornissal, akik kancás pónik lévén természetesen szaporíthatók - korlátozott alkalommal.

Ahogyan a web3-as játékoktól megszokhattuk, a Crypto Unicorns is kínál pénzkereseti, azaz P&E lehetőséget, méghozzá Unicorn Milk ($UNIM) és Rainbow Token ($RBW) formájában, amik hasonlóak, mint az Axie Infinity-s Smooth Love Potion (SLP) és Axie Infinity Token (AXS).

Értelemszerűen a játékhoz szükséges NFT-k a felhasználók tulajdonát képzik, akik bármikor szabadon kereskedhetnek velük egy erre alkalmas piactéren, mint a Hawku vagy OpenSea. Nem mellesleg, az unikornis NFT-k kilenc fő kasztba sorolhatók - Heart, Cloud, Rainbow, Flower, Candy, Omnom, Moon, Crystal és Star -, amik mind a pónik küllemére, mind a tulajdonságaikra hatással vannak. Ebből adódóan van értékességi és ritkasági sorrendjük is.

Farmerből a lovagi tornák ásza

A Crypto Unicorns jóval több, mint egy új generációs farmer szimulátor, hiszen amellett, hogy egy komplex stratégiai játékról van szó, még saját harctérrel is rendelkezik, ahol a cuki, pufi csillámpónik elfenekelhetik egymást.

Ahhoz tehát, hogy a teljes játékélményhez hozzáférhessünk szükségünk van legalább egy, de jobb esetben két unikornisra, illetve egy lebegő szigetre, ahol maga a gazdálkodás és építkezés folyhat - ez a Land Gameplay. Azok számára viszont, akik a farmerkodáson túl más izgalmakra is vágynak, adva van egy harctér is - Joust - ahol a különböző “lovagi tornákon” megmérettethetik magukat.

A legfontosabb tudnivalók

Miután minden szükséges lépést megtettél a játék megkezdéséhez - tehát összekötötted a kripto tárcáddal, birtokba vettél pár csillámpónit és egy földterületet stb. -, a kezdőképernyőn megjelenik a lebegő szigeted. Erre ráklikkelve már el is kezdheted a földművelést a nálad lévő magok elültetésével. 

Fontos, hogy minden unikornis adott, viszont eltérő számú energiával rendelkezik, amiket az egyes feladatok elvégzéshez használnak fel. Azt, hogy mi és mennyi energiát igényel, minden esetben jelzi számodra a játék. Az energiák 24 óra elteltével töltődnek újra, de bizonyos növények termesztésével felgyorsítható ez a folyamat.

A földművelésen, fejlesztésen és építkezésen túl vannak napi küldetések is - Events menüpont -, ezek pedig mind energiába kerülnek, így már eleinte érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen stratégia mentén szeretnél haladni.

Where is my money?

Merülhet fel benned jogosan a kérdés - főleg, ha Sziky névre hallgatsz. Hiszen a Crypto Unicorns egy P&E projekt, ugyebár.

Nos, többféle módja van mind a(z) Unicorn Milk ($UNIM), mind a Rainbow Token ($RBW) megszerzésének. A földművelésből származó eszközöket és terményeket például a játék saját piacterén belül értékesítheted, amivel Rainbow Token-hez jutsz. A küldetések teljesítésével általában Unicorn Milk, de akár RBW token is ütheti a markod. Ezeken túl elküldheted a csillámpónikat például gyűjtögetni is - Gathering cart - ahol magvak és alapanyagok mellett UNIM-ot is képesek farmolni. Természetesen, ahol igazán nagy zsákmányra tehetsz szert, ugyanakkor eléggé kockázatos is - hiszen nevezési díjjal jár - az a PVP aréna, ahol a “lovagi tornák” zajlanak.

Szállj be te is a buliba!

Tudom, hogy tűkön ülve várod, hogy kipróbálhasd a játékot, így két jó hírrel is szolgálhatok számodra. Az egyik, hogy a(z) Unicorn Party esemény keretében most bárki kipróbálhatja ingyenesen a játékot, ehhez csak fel kell keresd a honlapjukat.

A másik, hogy az AMG DAO-s srácoknál elindult a scholar program, ami lehetővé teszi, hogy saját befektetés nélkül is elmerülj a csillám tengerbe és szórakozva keress pénzt. Ennek a pontos részleteit Discordon keresztül tudod megérdeklődni tőlük, de jobb, ha sietsz, mielőtt hosszas várólista alakul ki a kancás pónikhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár