K&H MNEB LoL: Ennél izgalmasabb döntőt még soha nem rendeztek Magyarországon

K&H MNEB LoL: Ennél izgalmasabb döntőt még soha nem rendeztek Magyarországon

A T1 vs KT Rolster közel 60 perces "fiesztája" elbújhat a sarokban, itt van a magyaroknak az NBA és az LLH!

Június 27-én rendezték meg a 2023-as Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H második minor kupájának fináléját, ahol egy elképesztő Bo5-ben csapott össze a Nem broken az ADC xd és a Lenovo Legion Honvéd. A humoros nevű mix neve ne tévesszen meg, ugyanis elképesztően erős ötöst rakott össze Imaki és rxn. A Halványuló Foszlányok két "veteránja" leigazolta Rabbanót, gtriket és Domát, így állt össze végül az az ötös, amelyik képes volt arra, amire eddig még senki: legyőzték egy döntőben az LLH-t. Frenzyék ezúttal a második helyen zártak, ami így is remek eredménynek számít, mert kifejezetten erős mezőny állt össze hazánk legjobb LoL-osaiból.

2-2 után tényleg nem lehetett ülve kibírni az utolsó meccset

Sima győzelemmel indította a szériát a felső ágról érkező NBA, azonban a lendület nem tartott ki túl sokáig. A végső siker kapujában kicsit szórakozottak voltak Rabbanóék, így az LLH először szépített, majd kiegyenlítette a szériát. A Silver Scrapes felcsendült, majd jöhetett az az utolsó nagy roham, amire még hosszú ideig emlékszik majd mindenki, aki látta ezt az ütközetet. Végig oda-vissza pattogott a labda a két ötös között, de az utolsó szakaszban már úgy tűnt, hogy Matebuff vezetésével összejöhet a reverse sweep a címvédőnek. Hiába ostromolták már az NBA Nexus tornyait azok csak nem akartak ledőlni, így jöhetett újabb néhány perc, amikor mindenki lerágta a körmét. 

A nézők tomboltak, a játékosok pulzusa az egekbe szökött, de valamelyik csapatnak be kellett húznia a bajnoki címet. Ezt az NBA-nek sikerült, ugyanis a 38. percben ledőlt az LLH Nexusa, így került a trófea a K&H MNEB fennállása óta először az NBA-hez. A győztesek közül korábban senki nem járt még fináléban, ami mutatja, hogy az elmúlt hetekben tényleg ők voltak Magyarország legerősebb csapata. 

2023 Magyar Nemzeti Kupa powered by K&H második minor kupa bajnoka: Nem broken az ADC xd

  • Top: Maklári "Imaki" Dániel
  • Jungle: Péczely "Rabbano" Sebastian Zsombor
  • Mid: Rok "gtrik" Fišer
  • ADC: Horváth "Doma" Dominik
  • Support: Tóth "rxn" László

Második helyen a Lenovo Legion Honvéd zárt, a bronzéremnek a MetaTensei Esports idézői örülhettek. Nem vonul túl hosszú pihenőre a kupasorozat, ugyanis július közepén már indul a következő minor, aminek kvalifikációs szakaszára te is jelentkezhetsz. 

Még egyszer hatalmas gratuláció illeti az NBA-t, GG WP!

Kövess Minket!



Gamer szótár