K&H MNEB LoL: Három hatalmas meglepetés a második minor kupán

K&H MNEB LoL: Három hatalmas meglepetés a második minor kupán

Az elképesztő finálé után még mindig alig kapunk levegőt, de ideje visszatekinteni arra, hogy kik vagy épp mik okozták a legnagyobb meglepetést a májusban startoló minorön.

Mielőtt elmerülnél itt a meglepetések óceánjában, mindenképpen olvasd el az összefoglalót a Nem broken az ADC xd vs Lenovo Legion Honvéd Bo5-ös párharcáról. A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as második minor kupájának mindent eldöntő szériájára még hosszú évekig emlékeznek majd a kompetitív LoL rajongói, ugyanis a valaha volt egyik legizgalmasabb hazai összecsapásként lehet hivatkozni rá. A döntőn látható trónfosztás csak egy meglepetése volt az elmúlt heteknek, itt van még három olyan szereplő, akinek teljesítményére csak kevesen számítottak a verseny előtt.

Az egyetlen import, aki csúnyán fogalmazva "beárazta" a magyar mezőnyt

Rok "gtrik" Fišer leigazolása volt talán a legnagyobb húzása az NBA-nek. A nemzetközi szcénában már bizonyított veterán még tavaly még a Cyber Wolves ötösét erősítette, az EBL 2022 Spring Splitben azonban nem jött ki neki annyira a lépés, csak egy 5. helyre volt elég a 7-7-es teljesítmény. A balkán ligából az olaszokhoz került néhány hétre, majd a második minor előtt még behúzott egy második helyezést egy 2000 euró összdíjazású szlovén tornán. Ilyen előjelek mellett számítani lehetett arra, hogy benne van egy jó teljesítmény gtrikben, de azt csak kevesen várták, hogy Meight, Lagolinas vagy épp Sora teljesen elveszik akkor, ha a szlovén srác lesz az ellenfél a Szurdokban.

A Team Plague összeomlása

Hatalmas elvárásokkal vágtak bele a fiatal PLG-sek a második kupába, ugyanis tavasszal behúzták a bronzérmet. Hiába kezdtek remekül Endlessék, a jóval tapasztaltabb MetaTensei Esports leküldte őket az alsóágra. A kiesés elkerüléséért egy furcsa mixként összeállt Z2H-n kellett volna átverekedni az előzetesen top 3-ba várt Plague-nek, de teljes csődöt jelentettek. A megosztott 5-6. helyezés mindenképpen csalódást keltő eredmény még úgy is, hogy ez volt a csapat többségének a második komolyabb megmérettetése karrierje során.

Ezeket olvastad már?

Hogy eddig jutnak el Cuhiék

Solo Queue eredmények alapján kifejezetten erősnek tűnt a Zero2Hero E-sport Academy, de csapatként még sosem játszottak ebben a felállásban. Ennek ellenérre az egyik legnagyobb kihívást jelentették két top 3-ba várt együttesnek is. A Golden Fox leküldte kokóékat az alsó ágra, hogy ott végül megtalálják a formájukat a Z2H-sok. Először 2-1-re legyűrték az Edifier Afterglow-t, majd kiütötték a Team Plague-t. A szupercsapatnak kikáltott Lenovo Legion Honvéd jelentette Flipperéknek (korábbi nevén Automatic, az S3 bajnoka) a végállomást, de az sem volt egy könnyű menet. Végül a negyedik helyen zárt a Z2H, egyetlen Bo1 választotta csak el őket az alsóági döntőtől.

Ne feledjétek, hogy már zajlik a regisztráció a következő, július közepén induló harmadik minor kupára. Irány nevezni!

Kövess Minket!



Gamer szótár