Állítólag vannak, akiknek rémálmokat okoztak a Diablo 4 reklámok

Állítólag vannak, akiknek rémálmokat okoztak a Diablo 4 reklámok

Ausztráliában borult ki a bili a Diablo 4 miatt.

Pár hete számoltunk be nektek róla, hogy egy szerencsétlenség következtében elkészült minden idők egyik legzseniálisabb reklámplakátja. Nos, a fél világot átugorjuk, és azt láthatjuk, hogy ugyanaz a kép már kiveri az emberek egy részénél a biztosítékot. Nevezetesen a Diablo IV reklámjáról van szó, amire rá van írva nagy betűkkel, hogy „Üdvözlünk a pokolban!”. Az ausztráliai Melbourne-ben található óriásplakátra annyi panasz érkezett, hogy az Ausztrál Hirdetési Szabványügyi Közösségnek reagálnia kellett, bár végül elutasították a panaszt.

Az egyik aggódó autós „vallási okokra hivatkozva panaszkodott, és arra, hogy a gonoszságot és a sátáni parafernáliákat népszerűsíti". Hát oké. Egy másik ember szerint „A játék reklámjának részeként szereplő [Üdvözöljük a pokolban, Melbourne] szavak és az ördög képe számomra, mint keresztény ember számára sértő. A képek a gyermekeim számára is helytelenek, és már rémálmokat okoztak nekik. Úgy érzem, hogy nem helyénvaló ilyen undorító és felkavaró tartalmakat mutatni egy olyan óriásplakáton, ahol a gyerekek naponta látják ezt. Nincs kontextusa, és még egy 43 éves felnőttként is nyugtalanítónak találtam.” Volt, aki még ennél is tovább ment: „Még felnőttként is felidézte a két évig tartó melbourne-i lezárások poklának emlékeit”.

Ezeket olvastad már?

A válasz pedig finoman helyre rakta a panaszkodókat, és felhívta a figyelmüket arra az aprócska tényre, hogy ez egy kitalált karakter, egy kitalált helyszínen egy videójátékban.

„A "Welcome to Hell" egy fiktív helyszínre utal, amelyet az ember a játékmenet részeként látogat meg a reklámban ábrázolt fiktív gonosztevő legyőzése során. Nem állítja vagy sugallja, hogy Brisbane vagy Melbourne a "pokol" lenne, és mint ilyen, nem degradálja sem ezeket a városokat, sem lakóit.”

Ráadásul ezeknek a plakátoknak a nagy része az autópályák mellett látható, ahol a sofőrök túlnyomó többségének életkora a játék korhatár-besorolása felett van. Így viszonylag kevés gyerek látja, legalábbis az indoklás szerint. Minden esetre ez is egy újabb erősen homlokráncos probléma.

Amennyiben érdekel, hogy miként fejlődhetsz a leggyorsabban, hogyan működik a lovak irányítása, melyik karaktert válaszd, akkor gyere vissza rendszeresen az Esport1 oldalára!

A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár