A Blizzard bejelentette a Diablo IV első szezonjának részleteit

A Blizzard bejelentette a Diablo IV első szezonjának részleteit

A nagyjából három hónapig tartó szezon két hét múlva rajtol el.

Már egy hónapja elérhető mindenki számára a Diablo IV, így éppen itt az ideje, hogy megérkezzen az első nagyobb frissítés. Erre már nem is kell sokat várni, ugyanis  július 20-án indul a Diablo 4 első szezonja, a Season of the Malignant. A nagyjából három hónapos esemény új küldetéssorozatot és történetet, szezonális mechanikákat, valamint az első Diablo 4 battle pass-t tartalmazza, amely ingyenes és prémium szinteket foglal magába. Július 18-án még egy előszezon patch is érkezik, hogy felkészítse a játékot.

A történet szerint egy átok fertőzte meg Sanctuary-t, amely az ellenségeket és az embereket egyaránt "vérszomjas ördögökké" változtatja. Az új küldetéssorozat középpontjában ez ellen a gonosz elleni küzdelem áll, amelyet egy új, Cormund nevű karakter vezet. A történet a Diablo 4 fő története után játszódik, és ha már befejezted a kampányt, akkor a szezonális karaktereddel átugorhatod, hogy azonnal belevágj. Az új történet mellett játékmenetbeli és felszerelésbeli változások is érkeznek. Az elit szintű szörnyek esélyt kapnak arra, hogy "Részben megrontott" változatban spawnoljanak. A cél, hogy Malignant Heart (rosszindulatú szív) nevű tárgyakat szerezzünk belőlük, mert ezeket a szíveket utána felhasználhatjuk amulettek és gyűrűk foglalataiban. Azonban nem lesz egyszerű dolgunk, hogy ezeket megszerezzük, mert úgy lehet őket „elkapni”, hogy egy rituálét hajtasz végre a Cage of Bindinggel, egy tárggyal, amit a Season's Questline során szereztél meg. A részben megrontott ellenségek engedetlenek, és nem adják könnyen magukat. Ha megpróbálod elkapni a Szívet, a részben megrontott ellenség teljesen megrontott ellenségként születik újjá. Azok legyőzésével tehetünk szert a szívre. A szívekből 32 különböző verzió lesz begyűjthető ebben a szezonban négy kategóriában, amelyek új, egyedi bónuszokat biztosítanak. Ahogy egyre több fenyegető rosszindulatú lénnyel találkoztok, úgy fog nőni a rosszindulatú szívek ereje is. 

Ezeket olvastad már?

Az egyik legjobb hely, ahol ilyen tárgyakat szerezhetünk a Malignant Tunnels melyekben egy új boss, Varshan the Consumed a végső legyőzendő ellenfél. A Season Journey fejezetekre van bontva, amelyekben feladatokat kell teljesítened. Ahogy haladsz előre a Journey során, a Sanctuary védelmezőjéhez méltó jutalmakat kapsz, például új legendás aspektusokat, egy mesteri címet és egy Amnézia-tekercset, amely egy ingyenes képességfa és egy Paragon-tábla visszaállítását biztosítja.

Amennyiben érdekel, hogy miként fejlődhetsz a leggyorsabban, hogyan működik a lovak irányítása, melyik karaktert válaszd, akkor gyere vissza rendszeresen az Esport1 oldalára!

A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár