Hivatalos: Rövidülnek a meccsek a Counter-Strike 2-ben

Hivatalos: Rövidülnek a meccsek a Counter-Strike 2-ben

Legyen szó Majorről vagy mezei MM-ről, mindenki ugyanazt a formátumot fogja játszani ezentúl!

Már eddig is sejtettük a játékfájlok alapján, hogy a CS:GO-s rövid és hosszú MM-et egyesítve MR12-re állhat át a Valve a Counter-Strike 2-ben. De a parázs vitákat követően a fejlesztők most már hivatalosan is elismerték, hogy az eddigi 8 vagy 15 helyett egységesen 12 körből fognak állni a félidők. Azonban a korábbi hírekkel ellentétben nem csak az MM-et érinti a változás, hanem a Premiert is, tehát az sem tartja meg az MR15-ös formátumot.

A Valve munkatársai a következőképpen magyarázták mindezt a blogposztjukban:

„Az elmúlt évtizedben többször is változtattunk a gazdaságon és a fegyverek egyensúlyán, hogy csökkentsük a feladott körök számát a CS-ben. Ezekkel a [mostani] változásokkal az izgalmas versengő meccseket kevesebb kör alatt is le lehet bonyolítani majd. A rövidebb meccsek pedig azt jelentik, hogy a játékosok többet és gyakrabban tudnak játszani.”

Persze a rövidebb meccsek nem minden esetben lesznek rövidebbek, mert döntetlen esetén egy hosszabbítás is lesz még ezekben a módokban. Ez a klasszikus MR3 szabályait követi, vagyis legfeljebb 6 körből állhat és mindkét térfélen, fegyveres körökben kell bizonyítani majd a győzelemhez.

Ezeket olvastad már?

A változás egyébként nem csak az átlagjátékosokat, hanem a profikat is érinteni fogja. A Valve külön kiemelte, hogy ez lesz a Majorök formátuma is a jövőben. Vagyis a koppenhágai PGL Majorön már biztosan MR12-ben fognak játszani a világ legjobbjai is.

Egyelőre nagyon nehéz belőni, hogy az MR12 képes lesz-e beváltani a Valve reményeit. Ugyanis ez nem csak a meccsek hosszára lehet hatással, ha egyáltalán, hanem a gazdaságra és rengeteg más apróságra, amelyet egy profi meccsen nagyon nehéz lenne számszerűsíteni anélkül, hogy kipróbálnánk a rendszert a gyakorlatban is. Szerencsére a kapuk kinyíltak, így már legalább a Premier módban tesztelhetjük ezt élesben is.

Kövess Minket!



Gamer szótár