Sokkolta a teljes magyar mezőnyt az EGW, ott vannak a döntőben Pareszék

Sokkolta a teljes magyar mezőnyt az EGW, ott vannak a döntőben Pareszék

Elképesztően izgalmas eddig a legnagyobb magyar LoL-verseny.

Minden érzékszervét megpiszkálta a nézőknek a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as major tornájának első két mérkőzésnapja. A papírforma borult, fiatal idézők könyörtelenül büntették ellenfeleiket, valamint rá kellett jönni arra, hogy jó a veterán a háznál. Négy darab Bo3 van már a csapatok mögött, az alapból négy csapatos mezőnyből azonban már csak hárman maradtak versenyben. A MetaTensei Esports egyetlen meccset tudott csak elhozni a Békéscsabai E-sport Egyesület ellen, azonban nem adták meg könnyen magukat. Mind Frennáék, mind Frenzyék ellen óriási küzdöttek a szakadék szélén, azonban végül kicsúszott a lábuk alól a talaj. Mindeközben a felső ágon az Edifier Afterglow Esports Egyesület bombaformában farmolja a győzelmeket, Pareszék a nagydöntőben abszolút esélyesként várhatják alsóágról érkező ellenfelüket.

Ezeket olvastad már?

1. tanulság: Bárki megverhet bárkit

Rögtön a nyitónap borult a papírforma, ugyanis az idén minorokat nyerő TSI és Lenovo Legion Honvéd szoros párharcokban, de alulmaradt. Lagolinasék az alsóágon már nem kegyelmeztek Domáéknak, így az LLH küzdhet meg a felső ági döntőből lepottyanó BEE-vel. Az EGW nagy menetelésére többen számítottak, ugyanis a Robenong-Endless-Passzi trió mellé érkezett a régió egyik legjobb toposa (Coatpustmain), valamint egy korábbi MVP (Paresz). A veteránok-fiatalok kohéziójára csak pozitív jelzőket lehet aggatni, olajozott gépezetként száguldanak első bajnoki címük felé az EGW-sek.

2. tanulság: Nem mindig működnek a main hősök

Hiába kapta meg Frost legendás Kaynjét, nem sikerült vele győzelmet szereznie a tegnapi Bo3 első felvonásában. Meg kell említeni gtriket, aki kifejezetten gyengén teljesített azzal a LeBlanc-nal, amire ő is az AD-s tárgyakat építette, ahogy azt mostanában egyre többen teszik. Ezzel szemben Robenong oktatott Akalijával, valamint Paresz is megmutatta, hogy Gravesére mindig lehet számítani. Coatpustmain nem hazudtolta meg önmagát az LLH ellen: három meccs, három Ornn. Románia tankja egyelőre remekül illeszkedett be újra egy magyar csapatba, ahol az is kiderült, hogy egyébként ő a shotcaller.

Most van néhány napjuk az életben maradt alsóági ötösöknek, hogy összeszedjék magukat a szombati Bo5-re, majd vasárnap jöhet a finálé, ahol eldől, melyik klub lesz gazdagabb 500 000 forinttal.

Kövess Minket!



Gamer szótár