Egy még be nem jelentett AAA Star Wars játék van készülőben

Egy még be nem jelentett AAA Star Wars játék van készülőben

Lehet leporolják a korábban polcra tett Star Wars: Knights of the Old Republic remake terveit?

Több, a Star Wars univerzumában játszódó játék is készült az elmúlt években. Ezek közül az EA Jedi-szériája például akkora siker volt, hogy már a harmadik részét tervezik. Jövőre pedig megkapjuk a Ubisoft próbálkozását is, az Outlaws-t. De talán még ezeknél is nagyobb érdeklődés lenne egy bizonyos cím iránt, amit 2021-ben a PlayStation Showcase-en már belebegtettek, ám azóta sincs sehol: a Star Wars: Knights of the Old Republic remake.

A klasszikus felújított változatának beharangozásához még egy rövidke ízelítőt is csatoltak annak idején és úgy festett, hogy nem is kell rá túl sokat várni. Ám végül különböző nehézségek miatt ez a terv részben befuccsolt és a projekt később átkerült az Aspyr Mediától a Saber Interactive-hoz. Viszont az iparági szakértők szerint mit sem javult a helyzet, tehát lehet sohasem készül el a várva várt felújítás. Legalábbis így tűnhetett még idén májusban.

Ezeket olvastad már?

Most azonban történt némi fejlemény: a Saber Interactive egyik munkatársa, Aleksey Provotorov feltűntette a LinkedIn-profilján, hogy egy be nem jelentett AAA Star Wars játékon dolgozik. Bár ebből nem egyértelmű, hogy miről lehet szó pontosan, a KOTOR remake elég jó tipp lehet, hiszen erről tudjuk, hogy náluk van.

A probléma csupán annyi, hogy a KOTOR remake-t már 2021-ben bejelentették. Tehát, ha erről lenne szó, akkor nem lenne indokolt a titkolózás, hát még az információ gyors eltávolítása a fejlesztő profiljáról. Ezért benne van a pakliban az is, hogy a KOTOR remake tényleg egy lehetetlen küldetésnek bizonyult és inkább egy másik, szintén a Star Wars világában játszódó projekttel próbálkozik majd a Saber Interactive. A LinkedIn-es infók alapján már 2022 júniusa óta zajlik a munka ezen a be nem jelentett játékon. Szóval remélhetőleg nem kell már sokat várni arra, hogy felfedjék, min is dolgoznak pontosan.

Kövess Minket!Gamer szótár

LAN