Nagy felfordulás jön a Liquidnél: három játékost és edzőt is cserélhetnek

Nagy felfordulás jön a Liquidnél: három játékost és edzőt is cserélhetnek

Tetőtől talpig újjáépíti csapatát a Liquid, méghozzá egy legendás edző, egy ígéretes tehetség és két rendkívüli játékos segítségével.

A Liquid a nyári átigazolási szezon óta gyengén teljesít, ezért szinte garantált volt, hogy még az ősszel cserélni fognak. Mert nem elég, hogy nem tudnak bajnoki címekért versenyezni, de még a rájátszásokba sem sikerült bejutniuk és a csoportkörökben sem tűntek valami kompetensnek. Jelen állás szerint pedig egészen 2024 januárjáig nem lesz hivatalos meccsük sem, mert a BLAST tornáin elhasaltak és a Thunderpick World Championshipre szóló meghívásukat visszamondták.

Rainwaker már hetekkel ezelőtt a kispadra került. Emögött állítólag nem csak a teljesítmény állt: olyan pletykák keringenek Richard Lewis szerint, hogy a bolgár játékos – joelhez hasonlóan – az ESIC célkeresztjébe került. Azonban a legfrissebb riportok alapján nem ő lesz az egyetlen távozó a kényszerű újjáépítés során. Ugyanis a Dust2.us szerint dapst, Patsit és oSee-t is meneszti a Liquid. Tehát YEKINDAR és NAF körül fogják felépíteni az új ötöst, ami rendkívül ígéretesnek tűnik a hírek alapján.

Ezeket olvastad már?

Az edzői székbe egy igazi legenda kerülhet majd, hiszen daps helyét nem más veszi át, mint zews. A brazil mester 2018-ban már dolgozott az orggal, miután két Majort is nyert FalleNékkel: akkor a domináns Astralist rendszeresen kihívó, később világverő Liquidet alapozta meg stratégiailag. Igaz, azóta kissé eltűnt, illetve egy időben az egészsége sem volt jó, ám egy ideje ismét dolgozik és ezért csak idő kérdése volt, hogy egy topcsapat is megkörnyékezze őt.

De nem zews lesz az egyetlen brazil, aki a Liquidben köt ki. Ugyanis az egyik szabad helyet a keretben a paiN játékosa, skullz szerezheti meg. Skullz a Fluxoval is tárgyalt és állítólag közel 600 ezer dollárt kért érte a szervezete. De most sokkal valószínűbb, hogy ehelyett inkább a Liquidbe megy, akiknek szintén ezt az összeget kell letenniük az asztalra. Skullz érkezését egyébként régi jó brazil szokás szerint az édesanyja is megerősítette, amikor az összes tapsoló hangulatjelet bekommentelte a hírről szóló brazil cikk alá Instagramon.

A Liquid csapatában kiadó további helyeket pedig két igen nagy név töltheti ki. Az egyikük az a Twistzz lesz, aki tegnap nyerte meg az IEM Sydney-t a FaZe-zel. Miután a Complexity most már biztosan fel fogja vásárolni a FaZe-t, karrigan csapatának a jövője több mint kérdésessé vált – ezért is kereshetett kiutat a kanadai játékos. A Dust2.us a szervezethez közeli források alapján úgy tudja, hogy ez az átigazolás lényegében már el is dőlt, tehát idő kérdése egy bejelentés. Twistzz egyébként a Vitalityvel is tárgyalt, ám végül a Liquid kedvéért nemet mondott nekik.

A felsoroltak után azonban az irányító és az AWP-s kiléte még mindig kérdéses. Pontosan ezért a Heroicból kitett cadiaN lenne a legjobb opció a projekt élére. Egyelőre egyetlen igazán megbízható forrás sem kötötte össze a játékost az orggal, a Dust2.us is csak a gyakran tévedő OverDrive-ra tudott hivatkozni vele kapcsolatban. Ezért jelenleg inkább csak spekulációról van szó a dán esetében. De ha végiggondoljuk, hogy cadiaNnek milyen lehetőségei vannak arra ma, hogy egyszerre irányíthasson és AWP-zhessen egy top csapatban, akkor ez a Liquid-projekt az egyetlen jó válasz. Tehát mindkét fél szemében egy tökéletes házasságról beszélünk.

A Liquid felállása így a következőképp festene:

Keith „NAF” Markovic
Mareks „YEKINDAR” Gaļinskis
Casper „cadiaN” Møller
Felipe „skullz” Medeiros
Russel „Twistzz” Van Dulken

Wilton „zews” Prado (edző)

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár