Megjelent a The Day Before és olyan, mint vártuk – Egy nagy átverés

Megjelent a The Day Before és olyan, mint vártuk – Egy nagy átverés

GG The Day Before, sikerült minden eddigi mélységet alulmúlnod!

Csodálatos nap volt a tegnapi! 5 évnyi fejlesztés, 5 évnyi várakozás, 5 évnyi hitetlenkedés, 5 évnyi szenvedés és 5 évnyi nevetés (persze kínunkban) után végre megjelent a The Day Before! Hát kell ettől jobb hír? Végre itt a játék, ami véletlenül sem átverés, amivel levetkőzi magáról az Fntastic fejlesztőcsapata a múltbeli hibáik rabigáját, amivel egy új etalont teremtenek az online zombis MMO-k között... legalábbis mindeddig állították, hogy nekik ez a tervük. Idő közben, a sok-sok tologatás, a fejlesztők hazugságai miatt és múltjuk ismeretében sokan nem hittek a játékban, köztük én sem. Sokan azt hittük ez csak egy amatőr átverés lesz és az is lett!

Megjelent a The Day Before, early accessben és bizony hamar kiderült, hogy ez nem az amit ígértek, ez egy nagy átverés. Kezdjük az alapoknál. A játék early accesben bétának is alig csúfolható, mégis 38,99 euró, azaz közel 15 ezer forint. Srácok, ha van felesleges 15 ezer forintotok, költsétek bármire, csak ne erre! Technikai fronton a szerverek azonnal meghaltak, hosszú órákig kellett várni mire a játékosok kipróbálhatták ezt a csodát. Teljesítmény tükrében nincs nagy gond, a netkóddal van valami para, mert akkor droppol igazán az fps, amikor egyszerre több online játékost kezel a program egy helyen.

Persze a játék ronda, mint a bűn. Közelében sincs annak a játék vizuális megjelenése, mint amit az előzetesek mutattak, pedig időközben még Unreal Engine 5-re is váltottak, mégis, a The Day Before, mintha a 17 éves Unreal Engine 3 alatt futna, rettentően ronda. És akkor jöjjön a legnagyobb arcon köpés, amit játékos csak kaphat egy fejlesztőtől: A The Day Before nem az, aminek ígérték! 

Ezeket olvastad már?

Az eredeti tervek szerint ez egy open world, zombis túlélőjáték lett volna, erős MMO elemekkel, egyfajta DayZ, The Division, Days Gone keverék. Ehhez képest a megjelent játék egy ócska extraction shooter, egy TPS-nézetű Escape from Tarkov klón, abból is a gagyibb fajta. Open worldnek nyoma sincs, aprócska területeken garázdálkodhatunk, a városban az épületek 99%-a zárt és még csak az előtérbe sem mehetünk be, a zombik buták, a fegyverhasználat fapados és unalmas, a játék bugos, csúnya, ötlettelen, amatőr és egyszerűen hazug. YouTube-ról és egyéb felületekről eltűnt minden olyan videó és bejegyzés, ami azt hirdette anno, hogy ez egy óriási nyílt világú játék lesz, ennyire pofátlanok a fejlesztők és ennyire át akarnak ejteni.

A játék jelenleg közel 10 ezer értékelés alapján a becses 'Rendkívül negatív' plecsnit tudta elérni Steamen, sokan 2 órát sem ölnek bele, inkább visszakérik az árát míg lehet. A The Day Before egy rossz vicc, mindig is az volt, nem lennénk meglepődve, ha 2-3 hónap múlva a fejlesztők magára hagynák a játékot és lelőnék a szervereket, ahogy tették már ezt korábbi játékaiknál is.

Kövess Minket!



Gamer szótár