Egyik Pókember film sem vetekedhet a Marvel's Spider-Man 2 büdzséjével

Egyik Pókember film sem vetekedhet a Marvel's Spider-Man 2 büdzséjével

A hálószövő főszereplésével készült alkotásokhoz felhasznált összegek még csak meg sem közelítik a Marvel's Spider-Man 2 költségeit.

Az Insomniac Games-ra erőteljesen rájár most a rúd, hiszen egy nemrégiben történt hackertámadás és zsarolás következtében szinte minden egyes tervük napvilágot látott. Nagyon sok mindent megtudtunk a Marvel's Wolverine-ról, de kiderült hogy például milyen új játékokat szeretnének megvalósítani a következő évtizedben.

Arról is lehullott a lepel, hogy az ősszel megjelent Marvel's Spider-Man 2 esetében milyen tartalmakra számíthatunk a 2024-es esztendő során. A szivárgásból viszont kiderült az is, hogy ennek a játéknak milyen fejlesztési költségei voltak, emellett az eladási számokba betekintést kaptunk.

A napokban megosztott információkból kiolvasható, hogy a Marvel's Spider-Man 2 teljes költségvetése 315 millió dollár volt (ami a modern AAA produkciók esetében mondhatni megszokott), és a tervek szerint 10,5 millió darabot el is adnak majd belőle, ami 35%-os megtérülést és 75 millió dolláros össznyereséget jelent a vállalat számára. Tekintettel arra, hogy a játékból a múlt hónapban már több mint 5 millió darab elkelt, ezek az előrejelzések elég óvatosnak tűnhetnek. A játékra szánt összeg egyébként abban a tekintetben egészen elképesztő, hogy a nagyvásznon bemutatott alkotások között egyetlen egy sincsen, amelyik megközelítené ezt az értéket. A Pókverzumtól kezdve, Sam Raimi trilógiáján és A csodálatos Pókember két felvonását át, a Tom Holland által fémjelzett új trilógiáig bezárólag egyikre sem kellett ennyi pénzt áldozni:

  • Pókember – Irány a Pókverzum (Into The Spider-Verse – 2018): 90 millió dollárból készült el
  • Pókember (Spider-Man – 2002): 139 millió dollár
  • Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far From Home – 2019): 160 millió dollárű
  • Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming – 2017): 175 millió dollár
  • Pókember 2 (Spider-Man 2 – 2004): 200 millió dollár
  • A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2 – 2014): 200 millió dollár
  • A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man – 2012): 230 millió dollár
  • Pókember 3 (Spider-Man 3 – 2007): 250 millió dollár

Ezeket olvastad már?

Továbbá fény derült arra is, hogy az Insomniac Games a Marvel's Spider-Man 3 esetében – amely a jelek szerint 2028-ban debütálna – 14,5 millió eladott példányra számít, ami 75%-os megtérülést és 170 millió dolláros nyereséget hozna a 385 millió dolláros összköltségvetés mellett. Eközben a stúdió szintén egy 305 millió dolláros költségvetéssel számol a Marvel's Wolverine esetében, amelyből 10 millió darabot szeretnének eladni, ami 85 millió dolláros profitot és 40%-os megtérülést jelentene.

A miheztartás végett pedig a Marvel's Spider-Man: Miles Moralesből 14.4 millió kópia talált mostanáig gazdára, és ez 269,8 millió dolláros nyereséget termelt a 242%-os megtérülés mellett.

Kövess Minket!



Gamer szótár