Kiderült, milyen lett volna az Insomniac pókemberes GTA Online-ja

Kiderült, milyen lett volna az Insomniac pókemberes GTA Online-ja

A játék alighanem a The Last of Us Online sorsára jutott, pedig egészen érdekes lehetett volna a kiszivárgott információk alapján.

Elképesztő mennyiségű információ derült ki tegnap a Sony és az Insomniac Games terveiről. A múltheti hackertámadás után a zsarolók nem kapták meg a pénzüket, ezért úgy döntöttek, hogy szinte mindent kikapolnak a netre: játékmegjelenéseket, videókat a harcrendszerről és a küldetésekről, a játékbeli karaktereket megszólaltató szinkronszínészek kilétét és még sorolhatnánk. Egy dolgot azonban nem láttunk az Insomniac hosszútávú tervei között. Mi a helyzet a múlthéten megszellőztetett multiplayer Pókember-játékkal?

Nos abból ítélve, hogy az Insomniac játékmegjelenései között említve sincs, úgy fest, hogy nem fog elkészülni. Valószínűleg a The Last of Us Online-hoz hasonlóan ez a projekt is a Sony kukájában kötött ki, miután a kiadónál visszavágtak a live service játékokból. De ez még nem jelenti azt, hogy soha nem is dolgozott rajta az Insomniac. Kiderült például, hogy Spider-Man: The Great Web lett volna a címe és a GTA Online-hoz hasonlóan egy nyílt világú akció-kaland játék lett volna. A GTA-s hasonlatot egyébként nem mi találtuk ki. Egy kiszivárgott prezentációban konkrétan így jellemezte az Insomniac gazdasági vezetője a projektet.

Ezeket olvastad már?

Ezen felül koncepciós rajzok is kiszivárogtak, amelyek alapján közös bossfightokat és raideket nyomhattunk volna benne, vagy éppen olyan kihívásokat, mint amilyeneket a singleplayer Spider-Manekben is. A karaktergenerálásról is vannak képek. Ezek alapján választhattunk volna egy már létező Pókembert, mint archetípust, valamint egy eredettörténetet. Végül ezekből állt volna össze az, hogy milyen képességekkel rendelkezünk, milyen kaszthoz tartozunk. A látható kasztok között van védő, akrobata, bírkózó és hálószövő, de ez biztosan nem az összes, csak ennyi fért rá a képre. Ha ezeket kiválasztottuk volna, akkor még a karakterünk megjelenését is testreszabhattuk volna, például az arcát, a testalkatát és a haját.

Mivel ezek a kiszivárgott képek lopottak, bármikor eltűnhetnek az internetről. De egyelőre ezen és ezen a linken keresztül megtekinthetőek. 

Kövess Minket!



Gamer szótár