Éppen csak elásták a The Day Before-t, az alkotók máris új játékon dolgoznak

Éppen csak elásták a The Day Before-t, az alkotók máris új játékon dolgoznak

Toborzásba kezdtek a stúdiót vezető testvérek, de olyan érdekes taktikát választottak ehhez is, mint amilyet a The Day Before fejlesztéséhez.

December 7-én megjelent a sokak által már előre bukásként elkönyvelt The Day Before. Tényleg nem volt túl hosszú a pályafutása, hiszen már négy nappal később le is vették az early access címet a Steamről. Sebaj, az alkotók váltig állították, hogy ez nem valami átverés volt. Biztosan véletlenül alakult úgy, hogy köze sem volt az ígéretekhez annak, amit végül kiadtak.

Miután mindenki visszakérte és -kapta a játékra elköltött pénzét, valamint a stúdió látszólag eltűnt a Föld színéről, úgy tűnt, hogy ennek a sztorinak vége szakad. De a legfrissebb hírek szerint a Fntastic két vezetője már készül a következő, bizonyára remekbeszabott, 100%-ig nem scam projektjével. A CD-Action értesülései szerint Eduard és Aisen Gotovtsev, a stúdiót vezető testvérpár toborzásba kezdtek. Ráadásul nem csak új embereket akarnak bevonni, akiknek az idejét még nem sikerült elvesztegetniük.

Ezeket olvastad már?

Ugyanis a Gotovtsevek látszólag régi Fntastic-alkalmazottakat is igyekeznek visszacsábítani maguk mellé. A CD-Action utóbbi kategóriába tartozó emberekkel beszélt, akik szerint olyan ajánlatok érkeztek Gotovtsevéktől, amelyek alapján azt hihetnék, hogy „mintha mi sem történt volna”. Ez már csak azért is komikus összefoglalása az eseményeknek, mert állítólag még olyan egykori kollégákat is betaláltak, akiket korábban kirúgtak, illetve akikkel összevesztek.

Az iXBT nevű YouTube-csatorna is hasonlóról számolt be. A fentieken túl a videójukból egyrészt kiderült, hogy egy mobilos játékon dolgozhatnak Gotovtsevék. Mi már előre félünk attól, hogy a jövőben hogyan és mivel akarják átverni majd a mobilos gamereket. Másrészt azt is megtudtuk, hogy néhány fejlesztő annak ellenére is hajlandó volt csatlakozni hozzájuk, hogy pontosan tudják, mi történt a The Day Before körül. Egyébként annak a bizarr történetnek a lezárása pont ma érkezett el: január 22-én, 45 nappal a kiadás után lőtték le a szervereket.

Kövess Minket!



Gamer szótár