Tarantino példáját követheti a The Last of Us alkotója

Tarantino példáját követheti a The Last of Us alkotója

A Naughty Dog társelnöke nemrég egy podcastban beszélt a potenciális visszavonulásáról.

A Naughty Dog sem úszta meg a Sony nagy leépítését, melynek mintegy 900 PlayStation-alkalmazott lett az áldozata a héten. Remélhetőleg ez nem jelenti azt, hogy esetleg valamelyik még készülő játékuk a kukában landol. Ugyanakkor Neil Druckmann számára most valószínűleg sokkal fontosabb elfoglaltság a videójáték alapján készülő HBO-sorozat második évada, mint a The Last of Us Part III. A jövőben pedig az is elképzelhető, hogy egyéni motivációja miatt a Quentin Tarantino által kitaposott „tízfilmes” útra léphet, ami tovább veszélyezteti a Naughty Dogot és a franchise-t.

A stúdió társelnöke nemrég a Logically Speaking című podcast vendége volt. Itt arról beszélt, hogy nem gondolja, hogy örökké képes lesz olyan léptékű játékokon dolgozni, mint az első két The Last of Us is volt. Ehelyett szívesebben töltené egy ponton túl az idejét a családjával vagy kisebb dolgokkal. Druckmann potenciális visszavonulása – vagy legalábbis háttérbe lépése – annyiból nem lenne meglepő, hogy a 2020-as The Last of Us Part II-ért ízekre szedték őt a játékosok. De ő maga inkább úgy gondol erre, ahogyan Tarantino is, ami nyilván becsülendő lehet, már ha tartja magát hozzá.

Ezeket olvastad már?

Druckmann a következő párhuzamot vonta a legendás rendező és a saját tervei között:

„Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy tényleg tartja-e majd magát ehhez. Szerintem már csak azért is megteszi, mert nagyon régóta mondogatja. Ugyanígy saját magamat is el tudok képzelni, hogy egy kisebb valami felé mozogjak, ahol van lehetőségem kiélni a kreativitásom. Elkezdtem gondolkozni azon, hogy még mennyi játék lehet bennem, és azt kell mondjam, nem olyan sok.”

A Naughty Dog egészen tavalyig dolgozott egy multiplayerre fókuszáló The Last of Us epizódon, ám ezt végül törölték. Ezt követően egészen 2024 februárjáig kellett várni rá, hogy hivatalosan is megerősítse Druckmann: dolgoznak a számozott folytatáson, bár még gyerekcipőben jár. Szóval The Last of Us Part III még biztosan elkészül, de hogy utána mihez kezd magával Druckmann, hogy lesznek-e még folytatások a Naughty Dogtól, az a jövő zenéje.

Kövess Minket!



Gamer szótár