Retteghet a Call of Duty, végre itt a Gray Zone Warfare

Retteghet a Call of Duty, végre itt a Gray Zone Warfare

Megjelent a taktikai FPS-ek új királya?

Sajnos méltatlanul elfeledett kategória a taktikai lövöldék műfaja. A legtöbb FPS ma már a gyors mozgásról, a könnyű, egyszerűen megtanulható harcokról, a látványorgiáról szól, pedig volt idő, amikor ezek mellett a játékok mellett is nagy piaca volt a magukat sokkal komolyabban vevő taktikus FPS-eknek. Rainbow Six, Operation Flashpoint, SWAT, Arma, csak hogy néhányat említsünk a legnagyobb címek közül, amik habár katonai FPS-játékok voltak, sokkal inkább a realizmus virtuális leképezésére tették a hangsúlyt, mintsem az őrült, a valóságban nevetséges és elképzelhetetlen harcokra.

Az utóbbi pár évben az indie piacon egyre több ilyen projektet látunk, de sajnos sok közöttük az olyan, ami hamar befuccsol és nincs a készítése mögött szakmai tudás, meg persze sok az átverés is, mint amilyennek a Project L33T is tűnik. Szerencsére akad azért egy-két ígéretes program is, mint például a Gray Zone Warfare.

A játék gyönyörű megvalósítás mellett ígér a realizmusra kihegyezett harcokat, a modern hadviselés olyan bemutatását, ami sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a piacon lévő többi FPS esetében. Mindezt szólóban, online co-op módban, sőt, még PvP-t is ígérnek a fejlesztők. Habár indie csapatról van szó, mégis rendszeresen és őszintén kommunikálnak a játékukról, amit egyre nagyobb rajongótábor vár. A jó hír pedig az, hogy a várakozásnak vége, habár csak Early Accessben, de immár elérhető Steamen a Gray Zone Warfare. Nem árt azonban tisztában lenni a különböző csomagokkal.

Maga a játék 34,99 euróba, azaz körülbelül 13 600 forintba kerül. Ezen felül pedig négy DLC, négy különböző extra csomag érthető el a programhoz. Ezek pusztán önmagukban nem tartalmazzák az alapjátékot, csak extra felszerelést és tartalmat jelentenek, magához a Gray Zone Warfare futtatásához mindenképpen szükségetek van az alapjátékra.

A játék különböző kiadásai, az alapjáték árát is beleszámítva
(Forrás: Steam)

A játék egyébként meglehetősen brutális gépigényt kapott. Nem volt még szerencsénk kipróbálni, de reméljük nem azért kell ilyen bitang vas a játék alá, mert technikailag nem sikerült rendbe rakni.

A Gray Zone Warfare követelményei:

MINIMUM GÉPIGÉNY

  • Op. rendszer: Windows 10 (64-bit)
  • Processzor: Intel Core i5-8600 vagy AMD Ryze 5 2600
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1080 vagy AMD Radeon RX 5700 vagy Intel Arc A770
  • Memória: 16 GB
  • Háttértár: 40 GB

 AJÁNLOTT GÉPIGÉNY

  • Op. rendszer: Windows 10 (64-bit)
  • Processzor: Intel Core i7-9700K vagy AMD Ryzen 5 3600X
  • Videokártya: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti vagy AMD Radeon RX 6800
  • Memória: 32 GB
  • Háttértár: 40 GB

Kövess Minket!



Gamer szótár