Ciri a The Witcher új Geraltjáról: „Őszintén szólva sajnálom őt”

Ciri a The Witcher új Geraltjáról: „Őszintén szólva sajnálom őt”

A rajongók nem kímélik a Cavillt váltó Liam Hemsworth-szöt.

Azt mondják innen szép nyerni, és ez azt hiszem hatványozottan igaz a Vaják (The Witcher) sorozatra. Az egész hercehurca azzal kezdődött, hogy a producerek, rendezők és forgatókönyvírók szép lassan semmibe vették Andrzej Sapkowski munkásságát, és a saját fejük után mentek, legyen szó a karakterek vagy a történet ábrázolásáról. Ennek az lett a következménye, hogy a franchise egyik legnagyobb rajongója, a Geraltot alakító Henry Cavill is megelégelte a baromságokat, és kilépett a produkcióból. A helyét átvevő Liam Hemsworth pedig nincs könnyű helyzetben.

Ezeket olvastad már?

A sorozat sztárja, Freya Allan (Ciri) talán éppen ezért látta jónak megosztani a véleményét Liam Hemsworth-szel kapcsolatban, aki a 4. évadtól kezdődően veszi át a főszereplő helyét – bár sok ideje nem lesz, mert időközben kiderült mikor ér véget az adaptáció.

A Collidernek adott interjújában Freya úgy fogalmazott, hogy sajnálja Hemsworthöt, mert ő mindent megtesz a szerep érdekében, és méltó utódja szeretne lenni Cavillnek, ezért szívvel-lélekkel készül a forgatásokra. Elismerte azt is, hogy a sorozat rajongótábora könnyen támadásba lendül, és Geralt újracastingolása csak olaj volt a tűzre.

„Nem akarok a nevében beszélni, de abból, amit látok, úgy érzem, hogy tényleg ki akarja hozni magából a maximumot. Sokat edz például. De őszintén szólva sajnálom őt, mert egyrészt ez a rajongótábor nagyon támadó szellemű tud lenni, másrészt nem egy ideális helyzet, ha valaki más szerepét kell átvenned. De nagyon izgatottan várom, hogy mit fog csinálni. Ő egy nagyon kedves srác. Csak remélem, hogy az emberek ezt észreveszik majd, tudod?”

Az új szereposztás miatti csalódás egy része érthető. Cavill fenomenális volt Geraltként, és sokan úgy gondolják ő volt a tökéletes színész ehhez a karakterhez. A szörnyvadászként mutatott vadságával és nyers erejével kevesen vehetik fel a versenyt. A másik dolog, ami miatt elnyerte sokak szimpátiáját, az az elhivatottsága, hiszen Cavill már a casting előtt is rajongott a The Witcher világáért, ráadásul ragaszkodott ahhoz, hogy minden jelenetét saját maga csinálja meg dublőr nélkül. Sokan azonban úgy döntöttek, hogy a frusztrációjukat Hemsworth-ön vezetik le a váltást követően.

Cavill leváltása a The Witcherben heves reakciókat váltott ki az interneten. A sorozat producerei pedig nem sokat segítettek azzal, hogy arra célozgattak Hemsworth Geraltja egy afféle rebootolt változat lesz – hasonlóan a néhány évtizedenként érkező új James Bond filmek esetében.

Kövess Minket!



Gamer szótár