Annyira jó a Hades II, hogy késik miatta az új Prince of Persia

Annyira jó a Hades II, hogy késik miatta az új Prince of Persia

A görög és a perzsa mitológia egymásnak feszülnek, miután a Hades pár nappal azelőtt debütált korai hozzáférésben, hogy a következő Prince of Persia megtehette volna ugyanezt.

Egy vicces levéllel jelentette be a The Rogue Prince of Persia nevű játék fejlesztője, az Evil Empire, hogy az eredetileg tervezett május 14-i megjelenés helyett csak valamikor később érkezik az Ubisoft-licencre épülő programjuk. Szerencsére nem kell sokat várni rá, mert ha minden jól megy még május vége előtt megérkezik a Steamre. És amiatt sem kell aggódni, hogy az egyébként korai hozzáférésben megjelenő címmel problémák adódtak volna a fejlesztés során, mert nem ilyesmiről van szó. A csúszás oka, ha hiszitek, ha nem az, hogy túl jó lett a Hades II.

A május 6-án nagy hirtelenséggel befutó játékról mi is írtunk már több ízben a héten. A Supergiant Games új játéka rendkívüli népszerűségnek örvend, ez pedig nem véletlen. Ezért a nagyon hasonló The Rogue Prince of Persia esetében túl kockázatos lett volna, ha majd' egy héttel később adják ki ahhoz képest. Valószínűleg sokan várták az új PoP-ot, de az a kőkemény üzleti realitás, hogy simán megbukhatna, ha ráeresztenék az új Hadesra, amikor ekkora a hype akörül. De ahelyett, hogy ezt ilyen nyers formában közölték volna a fejlesztők, találtak rá egy viccesebb módot.

Ezeket olvastad már?

A közleményükben arról írnak, hogy egy őrületes héten vannak túl, hála a Hades II-nek, és hogy jelenleg „mindenki meg az anyjuk is (beleértve a teljes csapatunkat... és az ő anyáikat)” ezzel játszik. Szóval voltak olyan jófejek az Evil Empire-nél, hogy mielőtt kiadnák a The Rogue Prince of Persiát, hagyják az embereket szórakozni kicsit a konkurenssel. Igazán kedves gesztus!

Persze a poénkodás után komolyabbra fordították a szót. Ezt írták még a közleményükben:

„Noha nagyon is bízunk a The Rogue Prince of Persiában, nem mindennap történik meg, hogy egy azonos műfajú játék, amely ráadásul 2024 egyik legvártabb játéka is, egy héttel azelőtt jelenik meg korai hozzáférésben, mint te tervezel. Nem vagyunk annyira büszkék, hogy ennek a következményeit figyelmen kívül hagyhassuk, és tényleg úgy hisszük, hogy a legjobb döntés nekünk és a korai hozzáféréses kalandunknak ez a rövid csúszás volt.

Ez lehetővé teszi, hogy a kiadás előtt még tovább csiszoljuk a játékot, még több menő dolgot tegyünk bele és kiírtsunk pár makacs bugot. Az első napi frissítés már így is elég nagy, szóval több időnk lesz tesztelni és beletenni dolgokat még, ami jelentősen csökkentette a gyártásvezetőnk és rendezőnk stressz szintjét.

Megértjük, ha ez a hír zavarja azokat, akik annyira játszani akartak a játékkal, főleg, hogy ennyire közel jött a várva várt kiadáshoz. Csak annyit tudunk tenni, hogy felemeljük a kezünket, bocsánatot kérünk és reméljük, hogy megértitek. Megéri majd!

Köszönjük a türelmetek.”

A The Rogue Prince of Persia új megjelenési dátumát várhatóan hétfőn jelenti be az Evil Empire.

Kövess Minket!



Gamer szótár