Feltámadnak a fegyveres Pokémonok? Nagy csodát művelt a Palworld legújabb frissítése

Feltámadnak a fegyveres Pokémonok? Nagy csodát művelt a Palworld legújabb frissítése

A kezdeti sikerek után majdnem a teljes játékosbázisát elveszítette a Palworld, de most jöhet a fordulat?

A Palworld január 19-én jelent meg és pillanatok alatt letarolta az egész gaming világot. A fejlesztők tökéletesen ráéreztek arra, hogy mire vágynak a játékosok, és megalkottak egy olyan világot, ahol a közösség gazdálkodhat, építkezhet és begyűjthet számtalan különböző Palt – a Pokémonok itteni megfelelőit. Volt idő, amikor egyszerre 2,1 millióan próbálták mindet megszerezni. De a lelkesedés sajnos nem tartott sokáig: március elejére már 275 ezer körül volt a csúcs, áprilisra ez 70 ezerig zuhant, manapság pedig jónak számított, ha átlépte a 30 ezret a SteamDB alapján.

A tragikus trendet azonban a napokban egyetlen csettintéssel megfordította a Pocket Pair: a Sakurajima szigetét, illetve új Paleket, ellenfeleket, tárgyakat hozó méretes frissítés után több mint ötszörösére nőttek a napi csúcsok, de még a leggyengébb órákban is kétszer több embert vonzz a Palworld, mint korábban csúcsidőben. Tegnap már konkrétan 143 ezer játékost sikerült a késő délutáni órákban megszólítania a fegyveres Pokémonoknak Steamen, amire március közepe óta nem volt példa.

A Palworld fejlesztése egyébként sosem volt konvencionális, ezért nem is meglepő, hogy az első igazán nagy frissítés ennyi ideig tartott nekik. Ezzel kapcsolatban elég elolvasni a cikkünket, amiben a Pocket Pair vezetőjének interjúiból, nyilatkozataiból raktuk össze, hogyan is hozták tető alá a projektet. De valószínűleg már az is mindent elmond, hogy egyetlen bolti eladóból fejlesztővé avanzsáló személy kedvéért hajlandóak voltak motort váltani és újrakezdeni a munkálatokat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár