Kinek lell remake, ha egy kis RTX is elég a Splinter Cell felújításához?

Kinek lell remake, ha egy kis RTX is elég a Splinter Cell felújításához?

A három éve beígért Splinter Cell remake nem halad sehová, ezért egy modder úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgokat.

Idén már 22. születésnapját ünnepelheti a Tom Clancy-sorozat ikonikus videójátéka, a Splinter Cell első része. A kissé megöregedett címet pedig már remake formájában is játszhatnánk talán, ha a 2021-es bejelentését követően bármi is történne körülötte. De sajnos 2022 ősze óta egy szót sem szólt az Ubisoft a játékról, akkor is csak négy darab koncepciós rajz került elő róla. A fejlesztőket pedig időközben átterelték a Prince of Persia: Sands of Time remake-re dolgozni, szóval valószínűleg még éveket kell várnunk rá, ha él egyáltalán még a projekt.

Vagy mégsem? Ugyanis egy lelkes modder, a YouTube-on skurtyyskirts néven megtalálható felhasználó úgy döntött, nem várja meg, hogy a kiadó lépjen, inkább a saját kezébe veszi a dolgokat. Ezért nekiállt felújítani az Nvidia RTX remix segítségével a programot. És bár ez még egészen távol áll attól, amit 10-ből 10-re értékelhetnénk vagy egyáltalán kipróbálhatnánk, az alábbi felvételek magukért beszélnek. Tényleg fantasztikus, hogy mennyit dobnak egy ilyen öreg játékon a realisztikus fények:

Egyébként nem csak a Splinter Cell remake helyzete aggasztó a rajongók számára. A Blacklist óta egy új epizódot sem kaptunk a franchise-ból, ami érthetetlen.& Korábban volt egy Splinter Cell VR projekt, ami ha nem is feltétlenül az, amire mindenki vágyott, legalább a köztudatban tartotta volna a franchise-t, amíg valami ütőssel vissza nem tér. Azonban 2022 közepén ezt elkaszálta az Ubisoft, úgyhogy végül még e niche-nek a niche is üres kézzel maradt. Így viszont tényleg csak remélni tudjuk, hogy a Splinter Cell remake nem jutott idő közben hasonló sorsra. Vagy ha igen, akkor egyszer elkészül és játszható lesz a fenti RTX változat legalább.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár