Milliókat nyert a világ első AI szépségkirálynője

Milliókat nyert a világ első AI szépségkirálynője

1 500 AI szépség közül került ki a világ legszebbik pixelhalmaza.

Mivel idén még a mesterséges intelligencia folyik a csapból is, sok minden szerepelt a mentális bingókártyánkon: a videójáték-iparon eluralkodó AI-lázt messziről láttuk jönni, ahogyan azt is, hogy mekkora téma lesz a munkahelyek sorsa ebben az új világban vagy azt, hogy a számítógépek lázadása a chatbotokkal indul majd. Az első igazán nagy meglepetés talán az volt, amikor a hazai köztévébe gyűrűzött be a mesterséges intelligencia. De ezek még kombinálva sem közelítik meg az AI szépségkirálynő versenyt. Erre nem hogy nem számítottunk, valójában most, hogy itt van sem tudunk igazán mit kezdeni az információval.

Aki csak egy kicsit is jártas a témában, már sejtheti, hogy bizony AI által generált női képek versenyeztek egymással. Ez egészen addig nem is hangzik elborultnak, amíg nem tesszük mellé, hogy a végső győztes, egy Kenza Layli nevű pixelhalmaz alkotója 20 ezer dollárt, vagyis mai árfolyamon 7 281 000 forintot vihetett haza a teljesítményéért – írja a TMZ.

Ezeket olvastad már?

A sikerhez mindössze annyit kellett tennie a győztesnek – egy morokkói származású, techiparban dolgozó embernek –, hogy legenerálta Laylit, majd kitalált egy körítést arról, hogy a teremtménye egy életmódinfluenszer / aktivista. A zsűri egyébként a szépséget, az alkotáshoz használt technológiát és a közösségi médiás jelenlétet pontozta, tehát ilyen értelemben mindent kipipált a megválasztott Miss AI. De azt ugyan megnéztük volna, hogy milyen munka lehetett az, amikor 1 500 hasonló AI-versenyzőt kellett szortíroznia a zsűrinek.

A teljesség igénye miatt íme az első három helyezett képei. Szerintetek melyik pixelcsoda a legszebb e vidéken?

Kenza Layli, az első helyezett

Fox Valina, a második helyezett

Olivia C, a harmadik helyezett

Kövess Minket!



Gamer szótár