A GTA után sem áll le a Netflix, még egy halom játékkal készülnek

A GTA után sem áll le a Netflix, még egy halom játékkal készülnek

Végre többet is kaphatunk „interaktív narratív játékoknál” a Netflixtől?

A Netflix évek óta igyekszik betörni a videójáték-iparba, és a tavaly decemberben általuk újrakiadott és -felújított Grand Theft Auto: The Trilogy Definitve Edition is jelezte, mennyire komoly a szándékuk, illetve mekkora a potenciál ebben a lépésben. A Grove Street Games tragikus GTA III, Vice City és San Andreas remake-je után a netflixes változat végre elhozta, amire a játékosok vágytak – igaz, ezt elsősorban mobilos platformokon élvezhették a nosztalgiázni vágyók.

De nem ez az egyetlen, amivel a Netflix készül, nemrég ugyanis egy üzleti jelentésben arról számoltak be, hogy még legalább 80 játék fejlesztésében vesz részt a streaming óriás – írja az Insider Gaming. 80 játék nem csak soknak hangzik, az is, bár fontos leszögezni, hogy a Netflix Games nem éppen a AAA-kategóriában versenyez mindegyikkel. Elsősorban olyan címeken dolgoznak, amelyek a népszerű sorozataikhoz, filmjeikhez kapcsolódnak. Korábban főleg „interaktív narratív játékokat” készítettek, ám a beszámolójukban azt mondták a Netflix képviselői, hogy szeretnének más irányzatokba is belekóstolni: „Rengeteg, különböző fajtájú játékunk van, ami a következő negyedévekben, években jön ki”.

Sajnos ennél konkrétabban nem mentek bele abba, hogy milyen játékokra gondoltak. Viszont a Netflix társ-vezérigazgatója, Ted Sarandos, elmagyarázta, hogyan illeszkedik mindez a tágabb stratégiájukba:

„Az a lehetőség ebben, hogy kiszolgáljuk a szuperrajongókat játékokkal, amelyek szórakoztatóak és figyelemre méltóak. Szerintem az az ötlet, hogy fogunk egy műsort és a szuperrajongóknak adunk egy teret a szezonok között vagy azokon felül, hogy új karaktereket, új történetszálakat, új fordulatokat mutathatunk be a játékos platformon keresztül, hogy most már csinálhatsz ilyesfajta dolgokat, amik aztán a következő szezonban vagy egy film folytatásában visszaköszönnek.”

A Netflix a múltban adott már ki olyan játékokat, amelyek a műsoraikhoz kapcsolódtak, ilyen volt például A vezércselhez készült sakkjáték, a The Queen’s Gambit Chess, vagy a Stranger Things: Puzzle Tales és a Too Hot to Handle: Love is a Game is. Az viszont remek kérdés, hogy ezekhez a relatíve egyszerű programokhoz képest a Netflix végső soron hogyan is szeretné diverzifikálni a kínálatát. Persze a potenciál magas a Netflix Gamesben, elvégre az Xbox is amellett kampányolt mostanában, hogy nem kell konzol a konzolos játékhoz. Ha ez tényleg így van, akkor miért ne tudna a Netflix is versenyezni a nappalinkért a videójáték-ipar óriásaival?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár