Olyan hulladék a film, hogy a Borderlands fanok inkább visszatérnek a játékhoz

Olyan hulladék a film, hogy a Borderlands fanok inkább visszatérnek a játékhoz

Ha jó a film azért, ha meg nem, akkor azért érdemes visszatérni ezekhez a klasszikus címekhez.

Sokat csúszott a Borderlands, a nyitóhétvége után napvilágot látott vélemények és értékelések révén pedig úgy tűnik nem véletlenül. Lehet, hogy be sem kellett volna mutatni, mert jelenleg irdatlan pocsék számokat produkál. Kezdjük azzal, hogy Metacriticen és a Rotten Tomatoes oldalán is csúnyán lehúzták a kritikusok, de a nézők sem sokkal elnézőbbek. Előbbi esetében 27 pontot kapott az újságíróktól, és 2.8-as átlagot a felhasználóktól, míg utóbbinál 9 és 50%-ot sikerült elérnie a filmnek a cikk írásának pillanatában.

Ha pedig ez még nem lenne elég elrettentő, akkor érdemes egy pillantást vetni a bevételekre: a nyitóhétvége után az adaptáció mindössze 8,8 millió dollárt hozott a konyhára az Egyesült Államokban, és 15.4-et a világ többi táján. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 120 millió dollárból készült, akkor ez egy óriási pofára esés a Lionsgate-nek. Mindeközben a Deadpool és Wolverine már a milliárdos mérföldkövet is maga mögött hagyta.

Annak ellenére, hogy már majdnem öt éve jelent meg, a looter-shooter Borderlands 3 továbbra is tekintélyes méretű közösséggel rendelkezik a Steamen. A rajongótábor pedig úgy érezte itt az idő visszatérni kedvencükhöz, mert a film az a legtöbbek szerint tényleg pocsék lett. A legnagyobb problémát pedig az jelenti, hogy sokan vannak, akik eddig még nem találkoztak a videójáták-franchise világával, és a mozin keresztül ismerhették meg. Ez a fajta első benyomás azonban nem feltétlenül a legjobb. Viszont, ha már a nagyvásznon megbukott, legalább a virtuális térben megugrottak a számai.

A SteamDB-n látható információk szerint a játék harmadik részét az elmúlt napokban rengetegen vették elő. A premier előtt Borderlands 3-at napi átlagos felhasználószáma 2000 és 4000 játékos között mozgott. Ez azonban az azóta eltelt napokban eléggé megugrott, és a legutóbbi 24 órás csúcs már 12 379 főt jelentett. Ez persze nem segít abban, hogy a Borderlands 3 a közeljövőben felkerüljön a legtöbbet játszott Steames játékok listájára, de még mindig jelentős növekedés a korábbi számokhoz képest. Talán az sem véletlen, hogy jelenleg 90%-os kedvezménnyel kapható a platformon a harmadik felvonás, így most még 5,99 dollárért mindenki bezsákolhatja, ha még nem tette meg.

Ezeket olvastad már?

A film fogadtatását tekintve, valószínűleg az sem a véletlen műve, hogy a Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford máris bedobta a Borderlands 4-et a köztudatba, amivel minden bizonnyal a fanokat szerették volna némileg megnyugtatni.

Kövess Minket!



Gamer szótár