Már CS2-ben alázza a botokat a Neuralink egyik páciense

Már CS2-ben alázza a botokat a Neuralink egyik páciense

A Neuralink második páciense már 3D-s tárgyakat tervez és Counter-Strike 2-t játszik.

Amióta elindult az év elején Elon Musk Neuralink nevű, agyba beültetett chipjének embereken végzett kísérlete, mi is több ízben beszámoltunk arról, hogy mikor és hányféle játékkal játszott a szerencsés kiválasztott. Noland Arbaugh, a 29 éves páciens egy búvárbaleset után váll alatt lebénult, ezért jóformán semmit sem tud csinálni önállóan nyolc éve. De a januárban kapott implantátum miatt legalább már a kockulás gond nélkül megy neki. Mostanra pedig már mások is megkapták a chipet, akik hasonlóan számítógépes programokkal töltik az idejük egy jelentős részét.

A Neuralink a napokban számolt be arról, hogy a második páciens, Alex, mire használta eddig a technológiát. A blogposzt alapján ő a játékokon túl már a CAD 3D-s tervező szoftverével is kísérletezett, ebben pedig egy olyan tárgyat alkotott meg, amivel kényelmesebben tudja tölteni a Neuralinkjét:

Az Alex által tervezett töltő tartó jobb oldalt látható – Forrás: Neuralink

Persze a játék sem maradhatott ki, és amíg a Noland nevű páciens inkább régi RPG-kkel és sakkal kísérletezett, addig Alex a Counter-Strike 2-be vetette bele magát. Az erről rögzített felvételen az látható, hogy a gondolatait használva mozog és céloz egy botok elleni Dust2 DM-en. A rövid videó alapján persze mindenkinek az lesz az első reakciója, hogy nem túl ügyes a játékos. De ezt követően gondoljunk arra, hogy a NIP vs. AMKAL a minap hasonló minőségű volt, és ők profi esportolók, nem hobbisták. Szóval ennyiből talán még igaza is volt Elon Musknak, amikor azt mondta, hogy a Neuralink hamarosan túlnő a fizetett gamereken.

Az egyetlen kérdésünk a látottak után csak az maradt, hogy ha valaki az agyával játszik és a Snap Tapre gondol, akkor a Valve kirúgja őt is a szerverről?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár