Tíz évre elég játékkal készül 2025-re a Take-Two Interactive

Tíz évre elég játékkal készül 2025-re a Take-Two Interactive

A Take-Two Interactive jövőre négy olyan AAA kategóriás játékot szállíthat le, ami az év legjobbja címért versenyezhet, és ezzel hosszú időre lekötheti a játékosokat a kiadó.

Mint minden évben, úgy idén augusztusban is Kölnbe látogatott a videójáték-ipar apraja-nagyja, hogy bemutassa készülő játékait a nagyérdeműnek. A buliból nem maradt ki a 2K Games sem, akik rögtön három izgalmas címről is lerántották a leplet a kedd esti Opening Night Live alatt. De a Take-Two Interactive égisze alatt nem csak ezek a címek készülnek, hiszen 2025-ben kapjuk meg a következő Grand Theft Autót is. Így pedig higyjétek el, nem túlzás azt állítani, hogy egyetlen kiadótól tíz évre elegendő játék hullhat az ölünkbe jövőre. Ha pedig még jók is lesznek, micsoda háziverseny alakulhat ki az év játéka címért!

Grand Theft Auto 6

A Take-Two játékai kapcsán talán a Rockstar Games GTA 6-ja élvezi a legnagyobb figyelmet most, nem is érdemtelenül. Ez a széria már több mint két évtizede a videójáték-ipar csúcsát képviseli, a következő epizód pedig minden eddiginél többet, jobbat ígér. Igaz, hogy eddig hivatalosan csak egyetlen egy előzetesnyit láthattunk belőle, azért néha a vasfegyelem ellenére is kiszivárog ez meg az róla. Ha pedig abból indulunk ki, hogy a GTA 5 immáron több mint egy évtizede szolgálja ki a rajongókat, nem is tűnik túlzásnak a címben megfogalmazott állítás.

Borderlands 4

A Gearboxot tavasszal vette meg a Take-Two az Embracertől, és bár jó filmet nem sikerült csinálni a franchise-ból, Randy Pitchfordékban talán még bízhatunk. A széria előző darabjai mindig elkötelezett játékosbázist tudhattak maguk mögött, akik évről évre, újra és újra elővették az aktuális epizódot, hogy még egyszer odacsapjanak mindennek, ami szembejön velük ebben a különös világban. Afelől nincs kétségünk, hogy a Borderlands 4 is képes lesz ezt elérni, már csak az a kérdés, mivel dobják fel a bejáratott formulát ezúttal?

Mafia: The Old Country

Egy új Mafia érkezése már régóta a levegőben volt, arra viszont nem számítottunk, hogy a Hangar 13 második gengszteres próbálkozása már jövőre a boltok polcain lesz. A The Old Country legnagyobb csavarja, hogy a harmadik résszel ellentétben most nem előrébb lépünk az időben, hanem hátrébb: egészen a 20. század fordulójáig megy vissza a játék, hogy ezúttal egy fiktív amerikai város bűnözői helyett magukat a műfaj kitalálóit, a Szicíliában élő maffiózó családokat mutassa be. Roppant izgalmas a koncepció, és ha nem cseszik el úgy, mint a Mafia 3-at, akkor még simán felnőhet az első két részhez.

Sid Meier's Civilization 7

A Civilization 6 kiadása óta nyolc év telt el, éppen ezért is időszerű, hogy a Firaxis Games új epizódot tegyen az asztalra. Persze abból kiindulva, hogy jövőre már kilenc gyertyát is elfújhat a tortán a Civ 6, mire befut a 7. rész, egyértelmű, hogy simán lehet akár egy évtizedre is tervezni a DLC-kkel egy ilyen jellegű játék esetében. És mivel rengeteg izgalmas változás jön a játékmenet terén már az alapjátékban is, felettébb gyanús, hogy az is évekbe fog telni, mire újra fogást találnak a játékosok rajta.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár