Kapaszkodj meg, összejöhet a Cyberpunk Edgerunners folytatása!

Kapaszkodj meg, összejöhet a Cyberpunk Edgerunners folytatása!

A CDPR vezérigazgatója nagyon bíztató dolgot mondott a szériával kapcsolatban.

Az animék egyik üde színfoltja volt a 2022-ben megjelent Cyberpunk: Edgerunners, és nem véletlenül lopta be magát a rajongók szívébe. Ráadásul nagy hatással volt a közösségre, hiszen emiatt sokan újra belevették magukat a Cyberpunk 2077 kalandjaiba. A minisorozat azonban 10 epizódot követően véget ért, és mondhatni lezárták a sztorit, mégis hagyott egy kisebb űrt maga után.

Miközben arról pletykálnak, hogy szép lassan nekiveselkedhet a stúdió a játék folytatásának, egyesek arra várnak, hogy az anime is visszatérjen. Talán nem véletlen, hogy a CD Projekt Red egy jó hírrel is szolgált ezen a téren, mivel a terveik között szerepel néhány további animációs projekt is, melyek a Cyberpunk 2077 univerzumában játszódnak. Ennek apropóján azonnal beindultak a találgatások, mert ez előrevetítheti az Edgerunners folytatását is.

Michał Nowakowski, a cég vezérigazgatóját nem véletlenül kérdezték erről a témáról a legutóbbi eredménybeszámoló során. Bár korábban határozottan kijelentette, hogy a Cyberpunk Edgerunners nem folytatódik az első évad után, mostanra módosította az álláspontját, és így fogalmazott:

„Határozottan tervben vannak még további Cyberpunk stílusú animációs alkotások is, szóval remélem, hogy ez elég válaszként. Biztosan számíthat a közösség további tartalmakra, de jelenleg ennyit tudok csak mondani.”

Ez eléggé sejtelmes válasz, épp emiatt indult útjára a szóbeszéd, miszerint a jövőbeli projektek között szerepelhet az Edgerunners második évada is, hiszen két esztendővel ezelőtt óriási sikert aratott az első szezon, a kritikusokon túl a nézők nagy része is imádta a koncepciót. Hatása volt a Cyberpunk 2077-re is, hiszen a játék hamvából éledt újjá, miután naponta több, mint egymillió játékos tért vissza Night Citybe. A rajongókat ráadásul olyannyira magával ragadta a történet, hogy olyan modokkal egészítették ki a játékot, mint a Cyberpsychosis.

Ezeket olvastad már?

A CD Projekt japán közösségi menedzsere, Satoru Honma 2022 októberében szintén úgy fogalmazott, hogy nem tervezik a sorozat folytatását, mondván, az Edgerunners-t önálló műnek szánták, de az egyre nagyobb rajongói bázist alighanem szeretnék ők is kiszolgálni. Gondoljunk csak a Shogun sorozatra, amely egy regénynek az élőszereplős adaptációja. A széria befejezését követően hetekig másról sem szóltak a hírek, miszerint mindent elmeséltek, ami a könyvben benne van, nincs értelme folytatni a történetet. Ez azóta alaposan megváltozott, hiszen már egy második és egy harmadik évadot is berendeltek hozzá, tehát simán van esély az Edgerunners folytatására is.

Kövess Minket!



Gamer szótár