Fogadjunk nem vetted észre a The Last of Us utalást az Alien: Romulusban

Fogadjunk nem vetted észre a The Last of Us utalást az Alien: Romulusban

Valószínűleg azért, mert olyan rejtélyesen ábrázolta a rendező, hogy talán még a legnagyobb rajongóknak sem tűnt fel, pedig tényleg van kapcsolat a két cím között.

Az Alien: Romulust dirigáló Fede Álvarez bizony jócskán merített a franchise legelső részeiből, de ezt nem is titkolta, hiszen nem a spanyolviaszt szerette volna feltalálni, hanem egy méltó produkciót akart összehozni, kedvezve a régi és új nézőknek egyaránt. Ez egyesek szerint sikerült, mások meg legszívesebben kilőnék az űrbe ezt a filmet, ahogyan azt tette az 1979-es első felvonásban Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

Mindenesetre most egy különleges kapcsolódási pontra is fény derült, miután elárulta Álvarez, hogy az Alien: Romulus egyik karakterét, Kayt, akit Isabella Merced alakít, részben a The Last of Us 2. részének Dinája ihlette.

„Vicces tény: nagyban játszottam a The Last of Us Part 2-t, miközben az Alien: Romulus-t írtam. A terhes Dina története késztetett arra, hogy Kay karaktere is terhes legyen. Aztán Isabela Mercedet választottam ki Kay szerepére.”

Egy évvel később, 2024 januárjában minő meglepetésre Merced szerepet kapott az HBO kiváló élőszereplős adaptációjában, a The Last of Us második szezonjában is. Kitaláljátok melyik szereplőt formálhatja meg? Természetesen ő lesz Dina a folytatásban. Ezek után ez aligha nevezhető véletlen egybeesésnek, de Hollywoodban sosem lehet tudni.

„Igaz történet.” - erősködött Álvarez.

Az Alien: Romulus augusztus elején érkezett meg a mozikba, a hosszú ideje futó sci-fi franchise legújabb darabjaként. Ebben egy csapat fiatal űrgyarmatosító, köztük Merced, mint Kay, nem meglepő módon szembekerül egy hatalmas, szinte tökéletes gyilkológéppel. A többi pedig már történelem, bár egyesek biztosan szeretnék elfelejteni, amit láttak.

Ezeket olvastad már?

A The Last of Us 2. évada eközben valamikor 2025-ben várható, és a hírek szerint folytatja Joel és Ellie történetét, akik továbbra igyekeznek túlélni az apokalipszist.

Kövess Minket!



Gamer szótár