Mikor kapnak már saját Star Wars-sorozatot a játékok szereplői?!

Mikor kapnak már saját Star Wars-sorozatot a játékok szereplői?!

Ideje lenne már észrevennie a Disneynek, hogy tele vannak remek Star Wars-sztorikkal!

Ezer meg egy oldalról be lehet rúgni a The Acolyte-ba és talán a legerősebb rúgást épp azért kapná, ami miatt még egy Star Wars pornókban szereplő színésznő is beszólt a shownak, az írás. Mindegy, hogy párbeszédekről, az alapvető narratíváról vagy komplett karakterekről beszélünk, borzasztóan amatőr az egész széria. Persze ennek egy része nem egyedi tünet. Én személy szerint hiányolom az izgalmas és emlékezetes karaktereket, a jól felépített karaktereket, akik feledtetik veled az adott széria esetleges hibáit. Az élőszereplős Star Wars-sorozatok közül ezt én csak az Andor karaktereiben láttam, illetve a The Mandalorian főszereplő párosa mellett sem mehetünk el, de az ottani magányős hősből apafigurává váló zárkózott, borús, rejtélyes karakter egy teljesen más megközelítést kívánna, ha mélyen elemeznénk a sorozatok szereplőit.

De az Ahsoka (Thrawnt leszámítva), a The Book of Boba Fett, az Obi-Wan és a The Acolyte egyszerűen nem tudott izgalmas karaktereket teremteni. Mi a megoldás? Használjuk azt, amink már van! Könyörgöm, kedves Disney, LucasArts, akárki, évek, de akár évtizedek óta léteznek karakterek, amiket a rajongók imádnának élőszereplős formában látni! Ilyen volt Thrawn is, akinek örülünk, hogy végre feltűnt a képernyőkön, csak ezt bár ne az Ahsokában tette volna.

Nem is kell visszanyúlni a sok ezer képregényig és könyvig, elég csak a legnépszerűbb videójátékokat megnézni. Kyle Katarn, a szókimondó bukott hős, aki aztán mégis visszatalál a helyes útra és a rajongó kegyszerűen imádták minden percét a játékokban. Cal Kestis, akit már alapvetően egy valós színész (Cameron Monaghan) keltett életre. A Star Wars Jedi: Fallen Order és Survivor játékot óriási sikernek örvendenek, Cal karaktere pedig évek óta kiállt az élőszereplős megvalósításért, mindhiába.

Újabban pedig Kay Vess. Persze még körülbelül egy hónap van a Star Wars Outlaws megjelenéséig, addig pedig botor lenne bármilyen következtetést levonni a főszereplőből, de a karaktert ismét valós színész keltette életre (Humberly González), aki saját maga is úgy nyilatkozott, hogy imádná ha egyszer élőszereplős formában is Kay bőrébe bújhatna. A VGC-nek adott nemrég interjút, ahol elmesélte, hogy mekkora megtiszteltetés a Star Wars-univerzum részének lenni és, hogy úgy érzi meg van benne a tehetség ahhoz, hogy élőszereplős formában is megállja a helyét, mint Kay Vess.

Az interjút itt tudjátok végignézni.

Márpedig látva az utóbbi évek Star Wars-karaktereit, a videójátékok egyes szereplői vannak olyan szinten, hogy bizony sorozatot, filmet érdemeljenek, hogy aztán köröket verhessenek az olyan szombat délutáni kereskedelmi TV-n is unalmas hősökre, mint Mae és Ohsa. Reméljük, hogy ilyen szempontból a Skeleton Crew egy magasabb szintet képvisel majd, a sorozat nemrég kapott premierdátumot és néhány képet is közzétettek a szériából.

Kövess Minket!



Gamer szótár