A Concord kudarca miatt a Secret Level első évada is bajban lehet?

A Concord kudarca miatt a Secret Level első évada is bajban lehet?

Biztosan nem volt egyszerű dolga a Sonynak, amikor elérte, hogy a legendás franchise-ok között a Concord is szerepeljen a Secret Level című sorozatban. Feleslegesen.

A Concord immáron hivatalosan is halott. A Sony csütörtökön lőtte le a játék szervereit, miután olyan gyengén nyitott az augusztus 23-án kiadott hero shooter, hogy arra nehéz volt szavakat találni. Persze benne van a pakliban, hogy egyszer még visszatér pár változtatást követően a Firewalk Studios programja, mi azért nem állnánk fél lábon addig, mert biztosan nem mostanában következik be. Azonban nem csak a fejlesztők feje fő most, hanem valószínűleg egy, az augusztusi Gamescomon bejelentett sorozat készítőié is.

A kölni rendezvényt megnyitó Opening Night Live alatt leplezte le az Amazon a Secret Level című antológia sorozatát, amelyért a netflixes Love, Death & Robots-on is dolgozó művészek felelnek majd. A csavar ezúttal az lesz, hogy különböző videójátékos franchise-okról szólnak az egyes epizódok, így előkerül az Armored Core, a PAC-MAN, a The Outer Worlds, az Unreal Tournament és a Warhammer 40,000, csak hogy néhány példát említsünk. Mint a nagysikerű „előzménynél”, úgy most is besegít a magyar DIGIC Pictures, szóval biztosak lehetünk benne, hogy minőségi végeredményt kapunk majd – erről az első előzetes is tanúskodik.

A december 10-én debütáló Secret Level egyik epizódja viszont igen feleslegesnek tűnik jelen pillanatban, az ugyanis a cikk elején is említett Concordról szól, ami legjobb tudomásunk szerint halott, kimúlt, nincs többé. Nem gondolnánk, hogy most kapkodva vennék ki a Prime Videóra érkező sorozatból a Concord-részt emiatt. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg nem volt egyszerű a Sonynak elérnie, hogy egy rakás legendás videójátékos franchise között valahogyan a legújabb IP-juk is szerepeljen. Az viszont biztos, hogyha addigra nem támad fel a játék valahogyan, akkor elég furcsa lesz ezt az epizódot nézni a többi mellett.

Nem tudjuk, hogy a fejlesztőknek mennyi beleszólása volt abba, hogy milyen karakterekkel és milyen történetet mesélhetnek el a Secret Level alkotói. Az viszont nem titok, hogy a Firewalk Studios azt tervezte, hogy hetente ad ki a játékon belül új átvezetőket, ezzel folyamatosan mesélve a háttérsztorit. Tehát ha más nem, ők tervezhettek ennek a sokak által várt sorozatnak a megjelenésével komolyabban is. Szóval reméljük, hogy önmagában is élvezhető lesz ez a bizonyos rész, ha megtartják. Ki tudja, még lehet ezzel veszi rá a Sony a népeket, hogy adjanak egy második esélyt a Concordnak.

Borítókép: Firewalk Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár