Csakis rajtad múlik, hogy mennyire leszel meztelen a Dragon Age The Veilguardban

Csakis rajtad múlik, hogy mennyire leszel meztelen a Dragon Age The Veilguardban

A Dragon Age: The Veilguard rendezője a játékbeli beállításokról és a karakteralkotásról beszélt, miután a meztelenségről kérdezték őt a rajongók.

Tavaly a Baldur's Gate 3 magasra tette a lécet az RPG-k műfajában, idén viszont a Dragon Age: The Veilguard felveheti a kesztyűt ezzel, már ha jól sikerül a BioWare legújabb játéka. A franchise ismertsége miatt minden adott egy hasonló sikerhez az október végi cím esetében, egy veterán fejlesztő szerint pedig a széria legjobbja lehet majd az egykoron The Dreadwolf néven ismert folytatás. De ha valaki ma a Baldur's Gate 3-mal akar versenyezni, akkor nem kerülhet meg egy témát: a meztelenséget.

Tavaly a BG3 csúcsra járatta a szexet, és ezen a ponton ez elidegeníthetetlen része lett az RPG-knek, tehát jogosan várják el a játékosok, hogy izgalmasan ábrázolják. Persze a Dragon Age-től sosem állt messze a romantika, de szerencsére a BioWare most sem fogja magát vissza. Aki viszont nem vágyik ilyen explicit tartalmakra, annak sem kell félnie, mert csak úgy, mint a rivális esetében, ebben is ki-be kapcsolható lesz a meztelenség ezúttal. A GamesRadar szerint Corinne Busche, a játék rendezője, egy Discord kérdezz-felelek alatt erősítette meg ezt, hozzátéve, hogy „ez az egyik beállítás, de a megjelenéshez közeledve még mélyebbre megyünk a beállítások és az akadálymentesítés terén.”

Busche a karakteralkotásról is beszélt a meztelenség kérdése kapcsán, elárulva, hogy a játékosnak lehetősége lesz Rook alsóneműjén is változtatni, így eldönteni, „látszódjon-e a mellkasa vagy a mellei.” A Dragon Age: The Veilguardban alapból be lesz kapcsolva a meztelenség a rendező szerint, ám „bármikor kikapcsolhatod azt, és ez felülírja majd az alsóneműdet is.” Azt viszont továbbra sem fedte fel Busche, hogy a karakterek nemi szerveit ábrázolják-e a játékban vagy sem, mert szerinte ez már spoiler lenne, és a stúdió inkább azt szeretné, ha a játékosok maguknak fedeznék fel ezt. Ebből a megfogalmazásból viszont felettébb gyanús, hogy a válasz igen, csak szeretnék, ha a megjelenés napján ezen meglepődnének az emberek, és így még nagyobb figyelem övezné a debütöt.

A Dragon Age: The Veilguard 2024. október 31-én érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és PlayStation 5-re. A játék gépigényéről ITT olvashattok.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár