Nagyon jó az AC Shadows, és a Ubisoft szerint nem fenyegeti a másik szamurájos játék

Nagyon jó az AC Shadows, és a Ubisoft szerint nem fenyegeti a másik szamurájos játék

Szomorú hírrel állt elő a Ubisoft, amikor nemcsak lemondták a Tokyo Game Show-n való szereplést, hanem az Assassin's Creed Shadows-t is el kellett csúsztatniuk, méghozzá 2025-re.

Emiatt még többet kell várnunk az új AC-ra, de akad itt egy másik tényező is, amit nem árt figyelembe vennünk. Sokaknak azonnal feltűnt, miután a szeptemberi State of Playen bemutatták a Ghost of Yotei-t, hogy két szamurájos cím is a következő esztendőben. A Ghost of Tsushima – nem közvetlen folytatásaként aposztrofált – második felvonása lenyűgözte a rajongókat, míg a Ubisoft óriási harcot folytat a közösséggel a színesbőrű főszereplő miatt. És akkor most még versenyezniük is kell egy másik hasonló típusú címmel is.

Mindkettő játék a feudális Japánban játszódik, és a nindzsák, szamurájok és róninok klasszikus időszakába repít el minket. A hasonlóságok ellenére azonban Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója szerint van elég hely két nagy, nyílt világú, Japánban játszódó akció-kalandjátéknak.

„Rengeteg hely van a nagyon jó minőségű játékoknak, és ez a két játék nagyon jól eladható” – mondta Guillemot.

Arról, hogy mi különbözteti meg a kettőt, Guillemot az Assassin's Creed Shadows két főszereplőjére összpontosított, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy vagy egy nindzsát, vagy egy szamurájt irányítsanak.

„A hangsúly valóban azon van, hogy fantasztikus élményt nyújtsunk ezzel a kettős főszereplős megközelítéssel és két különböző és egymást kiegészítő játékmenettel.... a feudális Japánban játszódó helyszínnek pedig igazán csábítónak kell lennie”

Így vagy úgy, de az Assassin's Creed Shadowsnak most, hogy 2025 februárjára tolódott, nem is csak egy nagy konkurenciával kell szembenéznie, hiszen februárban jön az Avowed, a Civilization VII, a Monster Hunter Wilds is. Sőt, a 2025-ös év általában véve is nagyon sűrűnek ígérkezik, köszönhetően a Switch 2 és a GTA VI debütálásának.

Ezeket olvastad már?

Hogy megpróbáljon lendületet adni az Assassin's Creed Shadowsnak, a Ubisoft eltér a korábbi stratégiájától, és már az első napon kiadják Steamen is a programot. Emellett az új játék már a PS5 Pro-ra is fel lesz készítve.

Kövess Minket!



Gamer szótár