Egy új Starcraft shooter játékon dolgozik a Blizzard

Egy új Starcraft shooter játékon dolgozik a Blizzard

Harmadszorra talán csak sikerül megvalósítani a koncepciót.

Úgy tűnt, hogy a Blizzard Entertainment az új Diablo  4 kiegészítővel és a World of Warcrafttal van mostanában leginkább elfoglalva, most azonban mégis egy érdekes hír látott napvilágot a stúdióval kapcsolatban. Egy kis csapatuk ugyanis állítólag egy StarCraft lövöldözős játékon dolgozik. Ez a hír a Bloomberg riporterétől, Jason Schreiertől érkezett, miközben az IGN Podcast Unlocked című műsorában mesélt a hamarosan megjelenő Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment című könyvéről.

A könyvében leírtak szerint Schreier kifejtette, hogy miután a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, rögtön törölték is a túlélőjátékukat, illetve az alkotók nagy részét el is bocsátották. A megmaradt maroknyi fejlesztő pedig nekilátott egy StarCraft lövöldözős címnek Dan Hay, egy igazi veterán vezetésével, aki korábban a Ubisoft Far Cry franchise-án dolgozott hosszú évekig.

Schreier az IGN-nel folytatott beszélgetés során megjegyezte, hogy ez a projekt még nagyon korai szakaszban van. Emellett a Blizzard korábban már két hasonló StarCraft projektet is kukázott – az egyik a hírhedt StarCraft: Ghost, míg a másik a kevésbé ismert Ares névre hallgatott. Annak ellenére, hogy a StarCraft a Blizzard Entertainment egyik legismertebb és legnépszerűbb franchise-jainak egyike, még közel sem aknázták ki teljesen a benne rejlő lehetőségeket.

Sőt, igazából a StarCraft a második részét követően amolyan mostohagyermekként tengődik az olyan címek mellett, mint a WoW, Diablo és az Overwatch, ami részben érthető, hiszen az RTS-ek népszerűsége némileg visszaesett az elmúlt évtizedben. Talán ez megváltozhat, hiszen a Xbox Tokyo Game Show 2024 során derült ki, hogy a StarCraft Remastered és a StarCraft 2: Campaign Collection november 5-én bekerül a PC Game Pass kínálatába is.

Remélhetőleg ez az új StarCraft shooter végre összejön és kapunk egy pofás kis játékot a Blizzardtól, mert a jól bejáratott címeikben bizony még sok lehetőség rejlik.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár