Még az új Bosszúállókat is előbb látjuk, mint a GTA 6 PC-s verzióját

Még az új Bosszúállókat is előbb látjuk, mint a GTA 6 PC-s verzióját

Úgy tűnik, hogy egyelőre annak is örülhetünk, ha jövőre befut konzolra a GTA6.

Obbe Vermeij már egyszer átélte azt, ami éppenséggel a Rockstarnál zajlik. A cég egyik alappillére volt a korai 3D-s Grand Theft Autókat készítő DMA és Rockstar North csapatnál, később pedig a stúdió technikai igazgatójává avanzsált, és egészen 2009-ig töltötte be ezt a pozíciót, majd nem sokkal a GTA 4 megjelenése után távozott. Vermeij most saját projektjein dolgozik, többek között egy Plentiful nevű pályakészítőn, de persze a 6. epizód körüli felhajtásból ő sem maradhatott ki, és nemcsak felidézte a Rockstaros időket, hanem adott némi betekintést is a vállalat működésébe.

Amióta az új felvonás első trailere berobbant, és lerántotta a leplet a 2025-ös megjelenési dátumról, azóta folynak a találgatások, hogy ez nem lehet igaz, és végül úgyis el fogják tolni. Vermeij elmondása alapján felesleges egyelőre felülni ezekre a pletykákra, mert az ilyesfajta döntéseket amúgy sem lehet reálisan meghozni, amíg nem kerülnek közelebb a megjelenési dátumhoz.

„A GTA 4-et körülbelül négy hónappal az eredeti megjelenési dátum előtt tolták el. Ennél hamarabb nehéz lenne meghozni egy ilyen döntést. A Rockstar valószínűleg csak május környékén tudja eldönteni, hogy tudják-e tartani a 2025-ös évet.”

Vermeij a továbbiakban beszámolt a GTA 4 késésének okairól is:

„Tényleg nem volt még kész. Nagy zűrzavar lett volna belőle. A csúsztatás ilyenkor szinte mindig a helyes megoldás imo. Volt egy csomó asset, ami még nem volt meg, ráadásul egy csomó küldetésnek is több időre volt szüksége, a rengeteg kódhibáról már nem is beszélve. Ha jól emlékszem, a dizájn időben elkészült”

A GTA 6 természetesen sokkal nagyobb és összetettebb lesz, mint a GTA 4. A kettőt (legalább) 17 év technológiai fejlődés választja el egymástól. Szóval, nincs miért aggódni! De ahogy Vermeij a továbbiakban rámutat, a Rockstar szemszögéből nézve ez tényleg így van.

„A GTA 6 több mint 10 évig pörög majd, és nincs is miért aggódni a cégnek konkurencia miatt. Addig nem adják ki a játékot, amíg nem lesznek vele 100%-ig elégedettek. Nem számít, mit mondanak a trailerben.

A PC-s verzió pedig attól tartok csak 2027-ben debütál.”

Reméljük téved, mert ezek alapján még a Robert Downey Jr.-t felvonultató Bosszúállók: Ítéletnap (Avengers: Doomsday | 2026. május 1-re van kiírva) is hamarabb kerül a mozikba, minthogy kézhez kapnánk a PC-s verzióját a GTA 6-nak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár