Újra moziba küldték Harry Pottert, de még ő is megalázta a Joker 2-t

Újra moziba küldték Harry Pottert, de még ő is megalázta a Joker 2-t

Nagy várakozás előzte meg a Joaquin Phoenix és Lady Gaga nevével fémjelzett Joker 2. részének bemutatóját, azonban mikor kiderült, hogy egy félig-meddig musical filmről van szó, sokan inkább lemondtak róla.

Az sem segített rajta, hogy az első rész nagyjából egy kerek egész történetet mesélt el, és mondhatni le is tudták zárni, így nehéz volt elképzelni miről szólhat valójában a második felvonás. Mindenesetre a premiert követően megtörtént a baj, mivel nagyon keveseket érdekelt csak a Joker: Kétszemélyes téboly (Joker: Folie à Deux), ez alapján pedig piszok rossz számokat produkált a jegyeladások tekintetében. Az első rész világszerte több, mint 1 milliárd dollárt termelt, ezzel szemben a második 56.4 milliót hozott az Egyesült Államokban, és nemzetközi szinten is csak 135.5 millió dollárra volt képes. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Joker 1 körülbelül 60-70 millióból készült el, míg a folytatás már 200 milliót emésztett fel, akkor még látványosabb Todd Philips-szék bukása.

A hétvégén mindenesetre az utolsó nagy piacon, Kínában is bemutatták a filmet, de itt sem váltotta meg a világot. Olyannyira siralmas volt a fogadtatása, hogy az ázsiai országban a Harry Potter és a titkok kamráját (Harry Potter and the Chamber of Secrets) is műsorra tűzték az elmúlt héten, de még felvette a kesztyűt a bohóccal. Amíg az eredetileg 2002-ben megjelent, második Harry Potter-film újrakiadása 4,6 millió dollárt kalapozott össze a hétvégén, addig a Joker 2 5,9 millió dollárra volt jó 11 204 moziban öt nap alatt. Az előbb említett két produkció forgalmazója, a Warner Bros. jelentette be a hétvégi sorrendet, de azt már nem voltak hajlandóak pontosítani, hogy Joker 2 milyen eredményt ért el a háromnapos hétvégi etapban. Ez azért szomorú, mert előtte egy héttel az első Harry Potter 6,6 millió dollárral a második helyen végzett a kínai bevételi listán, a helyi nyelvű háborús dráma, az Önkéntesek mögött.

Ezzel kijelenthető, hogy Harry Potter lenyomta Jokert, és a Joaquin Phoenix által életre keltett „bohóc” hivatalosan is elvérzett a frenetikus első részt követően.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár