Megmondta a Valve, hogy mikor lesz új Steam Deck

Megmondta a Valve, hogy mikor lesz új Steam Deck

Mit lép a Valve a Sony, a Nintendo és a Microsoft következő konzoljaira? Kell nekik lépni egyáltalán?

Mindenki új konzolokon töri a fejét: a Sony már elő is állt a PlayStation 5 Próval, ami novembertől lesz elérhető; a Nintendo valószínűleg 2025-ben dobja piacra a Switch utódját; az Xbox 2026-ra készülhet egy új generációval és egy kézikonzollal, ha igazak a pletykák. Van azonban egy cég, ami úgy fest, egyelőre köszöni szépen, jól van. A Valve ugyanis egy Eurogamer által összefoglalt, eredetileg Reviews.org-os interjúban elmondta, hogy mi kellene egy Steam Deck 2-höz, és amire várnak, az minden bizonnyal nem holnap fog berepülni az ablakon.

Lawrence Yang és Yazan Aldehayyat azért turnézták mostanában a médiát, mert végre Ausztráliában is hivatalosan forgalmazni fogják az alap Steam Decket és az OLED változatát. Ennél azonban egy fokkal jobban érdekelte az újságírókat, hogy készül-e már a számozott folytatás a Valve nagy sikerű konzoljához. De Yang és Aldehayyat válasza alapján erre még egy jó darabig kár is várni:

„Fontos nekünk és igyekszünk nagyon érthetőek lenni ezzel kapcsolatban, nem csinálunk [újat] évente. Nem lesz egy minden évben. Nincs értelme. És őszintén szólva, a mi nézőpontunkból az a vásárlókkal szemben sem túl igazságos, ha túl hamar kijövünk valami újjal, ami csak egy kicsivel jobb. Tehát meg akarjuk várni, amíg a számítástechnikában jön egy generációs lépés az akkumulátor élettartalmának [negatív irányú] befolyásolása nélkül, és majd akkor hozzuk ki a második generációs Steam Decket. De ez olyasmi, ami nagyon izgat minket és dolgozunk rajta.”

Valószínűleg azért is csodálkoztak többen azon, hogy idén nem jött új Steam Deck, mert eddig technikailag évente kiadott a Valve egy újat. Az eredeti változatok 2022-ben, az OLED kijelzővel szerelt 2023-ban jelent meg. Annyiból viszont érthető a Valve munkatársainak hozzáállása, türelme a Steam Deck 2 kérdésében, hogy már az első kézikonzoljuk is azért jelent meg úgy, ahogyan és akkor, amikor, mert az ahhoz szükséges technológia előtte nem létezett vagy nem volt elégséges.

„Az első Steam Deck volt az első olyan pillanat, amikor úgy éreztük, hogy volt elég GPU-teljesítmény egy hordozható eszközben, amivel az összes steames játékodat játszhatod. Szeretnénk, ha a teljesítmény / watt fejlődési trendje elég gyorsan lenne [egy Steam Deck 2 kihozatalához], de még nem tartunk ott” – magyarázták a Valve-osok.

Ti mit gondoltok, jobb lenne a gyakoribb termékfrissítés vagy a Valve-nak igaza van?

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár