Új mérföldkő után minden idők egyik legjobb modja lett a Fallout London

Új mérföldkő után minden idők egyik legjobb modja lett a Fallout London

Nem sok mod mondhatja el magáról, hogy ennyien játszanak vele.

A Fallout sorozat oltári nagyot szólt az év első felében, és ennek hatására a játékok népszerűsége ismét az egekbe szökött. Nem véletlenül döntött úgy a Bethesda, hogy érdemes lenne egy next-gen updatet is kiadni a Fallout 4-hez, ez azonban nem sikerült jól, hiszen megannyi problémát idézett elő, és emiatt a játékosok inkább eltávolították. Ráadásul egy fanok által készített projektnek is keresztbe tett. Mindenesetre a Fallout: London túlélte a nehézségeket és végül napvilágot látott, mostanra pedig már elképesztő eredményeket ért el.

Mára már több, mint egymillió játékos próbálta ki, és ezzel minden idők egyik legsikeresebb nem hivatalos kiegészítője lett.

A Fallout: Londont a Team FOLON csapata hozta össze a Fallout 4-hez. Ennek köszönhetően a helyszín az eddig megismert Egyesült Államok után átköltözött Londonba, a címének megfelelően, és így az angol fővárost is bejárhatjuk. Olyannyira minőségi munkát tettek le az asztalra, hogy még a Baldur's Gate 3 egyik szinkronhangját is megszerezték maguknak – Neil Newbont kelti életre hangjával a brit házelnököt, John Bercow-t a játékban.

A mod eredetileg 2024. április 23-án érkezett volna meg, de a Fallout tényleges fejlesztője, a Bethesda meglepetésszerű kiadott egy nagy frissítést a Fallout 4-hez, aminek következtében jó néhány javítást végre kellett hajtania a moddereknek. A FOLON vezető projektmenedzsere, Dean Carter később nehezményezte, hogy a Bethesdának egyértelműen tudomása volt a Fallout: Londonról, nem tájékoztatta őket a terveikről.

„Jobb kifejezés híján ez némileg kiborított minket.” – mondta akkor Carter.

A Fallout: London végül júliusban debütálhatott egy GOG-os együttműködésnek hála.

„Nem is lehetnénk boldogabbak a Fallout: London sikerének láttán – elértük az egymillió felhasználót. Szeretnénk megragadni ezt a pillanatot, hogy szívből gratuláljunk a FOLON csapatnak az úttörő rekordhoz!” – áll a GOG közleményében.

A Fallout: London Discordon közzétett nyilatkozatában a csapat szintén köszönetet mondott, mert számukra is felejthetetlen ez a pillanat, de már alig várják, hogy megoszthassák mivel készülnek a jövőben. Eközben a Fallout élőszereplős sorozat folytatásának is hamarosan nekivágnak, így valószínűleg jövőre sem maradunk posztapokaliptikus történet nélkül.

Borítókép forrása:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár