Úszni fogunk a képkockákban PS5 Proval, ha nekivágunk a Lies of P-nek

Úszni fogunk a képkockákban PS5 Proval, ha nekivágunk a Lies of P-nek

A cím némi iróniát tartalmaz, miután kiderült milyen értékeket produkált az erősebb hardveren a játék.

A kihívásokkal teli játékmenetéről és pazar helyszíneiről ismert Lies of P sokak szívébe belopta magát, és a legjobb az egészben, hogy már a második részét is bejelentették, tehát Pinokkió különleges alteregója még biztosan visszatér a jövőben. Már csak azért is, mert a PlayStation 5 Pro bejelentése nyomán valószínűleg bőven lesznek olyanok, akik szeretnék az erősebb masinán is végigtolni ezt a sztorit. Van egy végülis jó hírünk a számukra, mert sikerült elérni némi teljesítménynövekedést az erősebb hardverrel ezen a téren. PS5 Pro-n minőségi módban, natív 4K felbontás mellett 30%-kal jobban fut a játék.

Ez azért is kiemelendő a gyártó szerint, mert a PlayStation 5 Pro 45 százalékkal gyorsabb, mint az alapmodell. A számok majdnem pontosak, legalábbis a Lies of P esetében ez látható, mivel minőségi módban nagyjából 30%-os teljesítménynövekedést kapunk. Az új konzolon az eddigiek szerint a minőségi mód a legjobb látványra összpontosít, és ilyenkor 4K-s felbontásban lehet élvezni a játékot. Most már egy fokkal kényelmesebb lesz végigverekedni magunkat majd a Bloodborne-szerű világra hajazó alkotás legerősebb ellenfelein. Az Eurogamer szerint ugyanis az alap PS5 minőségi módban csak 30 FPS-re volt képes, a PS5 Pro viszont már képes 40 FPS fölé menni, így a játékmenet egy kicsit folytonosabbá válik. A fejlesztők alapvetően a Lies of P-t minőségi módra optimalizálták, viszont jelenleg csak a Performance Mode képes kisajtolni belőle a 60 FPS-t 1440p felbontás mellett a normál PS5 konzolokon.

Ezenkívül az is kiderült, hogy bár a Lies of P-nek voltak problémái a képkockasebességgel más téren is, de ezek sokkal kevésbé gyakoriak a PS5 Pro minőségi üzemmódjában. A magasabb FPS-szám ebben a módban legalább segít valamennyit a harcok során, hiszen a teljesítmény bármiféle csökkenése frusztráló lehet a játékosoknak a kihívásokkal teli környezetben.

Borítókép forrása:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár