Elfogyott az Activision türelme, azonnal lecsapnak a csalókra a Call of Duty Black Ops 6-ban

Elfogyott az Activision türelme, azonnal lecsapnak a csalókra a Call of Duty Black Ops 6-ban

Nem csak gyorsabb, hatékonyabb is lesz a Call of Duty: Black Ops 6 új anti-cheatje.

A héten jelent meg az Activision legújabb játéka, a Call of Duty: Black Ops 6, és mint ilyenkor mindig, a játékosok fejében csak az jár, hogy vajon mennyien és mennyi ideig fogják megkeseríteni az életüket a csalók. (Már azon túl, hogy bevezettek egy furcsa pay-to-win rendszert – a szerk.) A CoD szériában már évek óta nagy problémát jelentenek a tisztességtelen gamerek, főleg a Warzone nevű Battle Royale mód PC-s változatában. Az Activision minderre reagálva jogi úton kezdte el kergetni a csalások gyártóit – ebben igen nagy sikereket értek el már eddig is. De a héten bejelentettek még egy további lépést, amivel még jobbá tehetik az átlag játékos élményét a Black Ops 6-ban.

Mint az Activision egy RICOCHET-ről szóló blogposztjában is olvasható, egy mesterséges intelligencia alapú anti-cheat megoldással landol az új CoD, ami amellett, hogy gyanús programokat és kódsorokat keres, azt is figyeli, hogy hogyan viselkedik az adott játékos, és ha azt nem tartja természetesnek, akkor rögtön lecsap majd. Ez pedig azokat is képes lehet kiszűrni majd a fejlesztők elmondása szerint, akik hardveres csalásra támaszkodnak.

„A csalások elleni küzdelem ma – a kliensen, ahol a tisztességtelen programok futnak – kissé olyan, mint egy rosszfiúval harcolni a saját területén: ez az ő gépük és az ő kódjuk. A kernelszintű driverek PC-n növelték az anti-cheatek hatókörét, de már vannak csalások, amelyek tovább mennek ennél is, és a csalók akár olyan speciális PC-s hardvereket is felhasználhatnak, amelyek kifejezetten arra lettek tervezve, hogy megtámadjanak játékokat és lehetővé tegyék bennük a csalást. A csapatunk ezért azon dolgozott, hogy a jövőben legyen egy eszköztárunk, ami az AI-t hasznosítva megtalálja és legyőzi a csalókat.

Ma a csalók elfuthatnak, elbújhatnak, de a nyomok megmaradnak. És mi van, ha a nyomok eltűnnek? Ezen dolgozott a csapatunk. A csalások fejlesztői nem rejthetik el a játékosok viselkedését. Az, ahogyan az emberek játszanak – a tisztességes, a szélhámos, a jó és a rossz – információt ad nekünk, amit aztán felhasználhatunk arra, hogy kiválogassuk a rosszakat a sorból. A csalókról már vannak adataink, de hogy felépítsük a profilunkat a legjobb játékosokról, a Call of Duty League adatait is vizsgáljuk – ahol minden meccsről felvétel készül, minden statisztikát megőriznek.”

A fejlesztők emellett azt is elárulták, hogy a RICOCHET új változata gyorsabban fog megszabadulni a csalóktól, a cél pedig az, hogy legfeljebb egy órán belül kipenderítsék őket. A Black Ops 6 bétája alatt ez állítólag nagyon jól működött már, a legrosszabb esetben is öt meccsen belül lecsapott a banhammer a gyanús elemekre, de a második hétvégén például a csalók 25%-ának szűrét sikerült kitenni már az első meccsük befejezése előtt. Ami pedig még meglepőbb adat, hogy 12 ezer csalót már azelőtt kiszűrt az Activision csalásvédelme a bétában, hogy egyáltalán elindíthattak volna egy meccskeresést.

Borítókép: Activision / Treyarch / Raven Software

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár