Van egy rossz hírünk azoknak, akik egy új Killzone-játékban reménykednek

Van egy rossz hírünk azoknak, akik egy új Killzone-játékban reménykednek

Egy új Killzone csak messzi álom, bezzeg a Concord elkészülhetett.

Emlékeztek még a Concordra? Persze, hogy emlékeztek a Concordra! A PlayStation azzal a játékkal akarta újra meghódítani az FPS műfajt, mondanunk sem kell, hogy sikertelenül. A játékosok többsége pedig értetlenül állt a sztori előtt, hiszen mindenki azt mondta, hogy ott a Killzone franchise, miért nem azt a szériát éleszti újra a Sony? Az az FPS már bizonyított, nem is egyszer, hiszen a PS2-, illetve a PS3-éra alatt ha FPS-ről és a PlayStationről volt szó, akkor bizony mindenki a Killzone-t emlegette.  A széria azon Guerrilla Games alkotása, akiknek az utóbbi években a Horizon-játékokat köszönhettük, akik javában dolgoznak a gyönyörű Horizon Zero Dawn felújításon és a LEGO Horizon Adventures-ön is!

Persze, hogy ők is magkapták már a kérdést: Mikor lesz már új Killzone? Most válaszoltak is rá, de sok örömöt nem találunk a válaszban.

„Végeztünk azzal a szériával. Frissíteni kellett a portfóliónkat, a döntés pedig a saját döntésünk volt, ellentétben a Killzone-nal." - nyilatkozta Roy Postma, művészeti igazgató a Washington Postnak.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a Killzone-nak annyi. Sőt, Postma szavai arra engednek következtetni,. hogy a stúdió kötelező alapon, muszájból készítette a Killzone-játékokat, nem pedig azért mert az volt szívük őszinte vágya. Persze, sose tudni, hogy a Sony mikor gondolja majd másképp. Ismét kiadhatja kötelezően a Guerrillának a Killzone fejlesztését, de akár más csapatot is megbízhat a jövőben az IP újjáélesztésével. Persze minderre jelenleg aligha van esély, így a Killzone valószínűleg még hosszú évekig csak egy szép emlék marad a PlayStation játékosok emlékezetében.

Kövess Minket!



Gamer szótár