Elköszöntek a Horizon Zero Dawntól az Epic Games Store-ban

Elköszöntek a Horizon Zero Dawntól az Epic Games Store-ban

A remastered változat miatt úgy tűnik a Sony mindenhonnan igyekszik eltávolítani az eredeti játékot.

A Sony fogta magát és levette az Epic Games Store-ból az egyik legjobb játékát, szóval ne lepődjön meg senki, ha Aloy eredeti, 2017-es kalandja már nem vásárolható meg az áruházban. Bár ez furcsa döntésnek tűnhet a részükről, a stúdió valószínűleg azért törölte a Horizon Zero Dawnt a listáról, hogy helyet csináljon a közelgő Remastered-nek.

Nem sokkal azután, hogy a Horizon Zero Dawn Remastered az ESRB korhatár-besorolás miatt kiszivárgott, a Guerrilla Games és a Sony a legutóbbi State of Play eseményen megerősítette a cím létezését. A Guerrilla stúdióigazgatója szerint a remastered „rengeteg” technológiai fejlesztést, vizuális javítást és továbbfejlesztett funkciót tartalmaz majd. Az új verzió célja, hogy a 2017-es játékot összhangba hozza a folytatással, a Horizon Forbidden Westtel, éppen ezért nagyjából 10 órányi párbeszédet vettek fel újra, de számtalan grafikai fejlesztéssel, frissített karaktermodellekkel és sok mással is készültek még az alkotók.

Bár a Sony a remaster bejelentése után alattomosan megduplázta a Horizon Zero Dawn árát, a régi tulajdonosok mindössze 9,99 dollárért frissíthetnek majd, ámbár az új játékosoknak 49,99 dollárt kell elkölteniük, ha szeretnék soraikban tudni. Ezért szerette volna a cég elérni, hogy a felhasználók ne vásárolják meg az eredeti játékot, és ne költsenek többet a frissítésre, így a legegyszerűbb megoldást választották, törölték a Horizon Zero Dawnt az Epic Games Store-ból. Ez a lépés nem igazán tetszik a közösségnek, és bár az árcédula is mondhatni pofátlanság, eleve sokan azt sem értik mi szükség volt egy PS4-es alkotás felújítására, miközben szerintük a PS5 Pro miatt régebbi, parádés játékokat is feltúrbózhattak volna.

A Horizon Zero Dawn továbbra is megvásárolható Steamen, de jelenleg ugyanannyiba kerül, mint a készülő remastered. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony a többi platformról (például a Steamről és a GOG-ról) is törölni kívánja-e a címet. A sorozat első része csak 2020-ban látott napvilágot PC-re, és bár magasabb képkockasebességet tartalmazott, mint PlayStation 4-es társa, nem csiszoltak a grafikáján.

A Horizon Zero Dawn Remastered a tervek szerint október 31-én jelenik meg.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár