A FaZe megnyerte a csoportot, nagy bajban a svéd CS:GO

A FaZe megnyerte a csoportot, nagy bajban a svéd CS:GO

NiKo nem is kezdhetett volna jobban új csapatában, a NiP és a fnatic viszont csalódást keltően korán esett ki. Egy korszakváltás küszöbén vagyunk?

Régóta beszédtéma, mikor jön el az első korszakváltás a CS:GO scene-ben, mikor kezdenek el visszovonulni az elmúlt év hősei az aktív játéktól? A Virtus.pro veteránjai körében fel sem merült ilyesmi, de a svéd legendákkal kapcsolatban is gyakran emlegetnek ilyesmit a szurkolók.

Ha egészen őszinték akarunk lenni, a NiP újabban tényleg már csak saját nimbuszát rombolja, versenyről versenyre kiábrándítóbb a végeredmény. Hiába szorosak a meccseik, hiába kényszerítik hosszabbításra a Major győztes Astralis-t, ha négy forduló után 0:4-et mutat a csapat statisztikája.

A NiP hihetetlen hibája megalapozta a szoros vereséget - VIDEÓ

Az IEM Katowice nyitómeccsén rangadóra készültünk, a NiP-fnatic összecsapás első félidejében azonban meg se izzadtak Olofmeisterék. A másodikban már sokkal inkább!

Az IEM Katowice csoportkörében egyetlen győzelmet, a szintén gyengélkedő OpTic-ot sikerült csak elkapniuk, így az ELEAGUE győztes amerikaiak a fantasztikus siker után pár hónappal, ezt a versenyt meccsgyőzelem nélkül zárták. Óriási különbség!

A harmadik kieső a még rendkívül frissen összeállt fnatic, akik háromszoros Major győztesként nem igazán szoktak hozzá az ilyen korai búcsúhoz egy versenyen, de Las Vegas után ezúttal is a csoportkör volt számukra a végállomás.

Az élen, a továbbjutó helyeken végül hármas holtverseny alakult ki, így a csapatok között rögtönzött szétlövést tartottak, 6 körből kellett többet nyerni, mindenki játszott mindenkivel. A FaZe 2:0-val zárt így megnyerte a csoportot, mögötte az Astralis lett a második, míg a továbbjutás mámorában úszó brazilok a harmadik hellyel is boldogan kiegyeztek.

Folytatás ma 11 órától, a magyar közvetítés pedig a hat fordulós csoportkör második felétől, vagyis a 16 órakor kezdődő negyedik körben csatlakozik be, a már megszokott csatornán.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!