Exkluzív interjú az első magyar Battlefield 1 verseny szervezőivel

Exkluzív interjú az első magyar Battlefield 1 verseny szervezőivel

Egy nagyszerű kezdeményezésnek lehetünk szem- és fültanúi.

Úgy néz ki, hogy most érett meg a hazai Battlefield 1 scene arra, hogy ne várjon a külföldi megerősítésre, hanem gondolva egy merészet saját kezébe vegye sorsát. Erre kiváló példa a ROG Warriors és az ASUS Magyarország csapata, akik közösen hamarosan lebonyolítják az ország első Battlefield 1 versenyét. Interjúnkban őket kérdeztük magáról a versenyről, a közeljövőt érintő terveikről és a talán nem is olyan távoli céljaikról.



Miért most döntöttetek úgy, hogy belevágtok egy ilyen kaliberű verseny szervezésébe?

A Battlefield 1 tavalyi megjelenése óta mindenki azt várja, hogy a játék valódi e-sport szintre jusson. Ezzel a ROG Warriors sincs másképp, de sajnos ez eddig még váratott magára, bár őszintén szólva nagy reményeket fűzünk a szeptemberben megjelenő DLC-hez. Nem bírtuk tovább a várakozást és úgy gondoltuk, hogy az ASUS segítségével saját kezünkbe vesszük a dolgot és próbálunk elsősorban a hazai csapatoknak és játékosoknak szervezni egy olyan online kupát, ahol értékes nyereményekért folyhat a verseny. Szeretnénk felmérni, hogy a Battlefield 1 ma Magyarországon milyen népszerűségnek örvend, illetve a különböző csapatok milyen játékerőt képviselnek. Reméljük, hogy ez a kupa előfutára lehet a jövőbeni BF1-versenyek szerveződésének.

Végre e-sport lesz a Battlefield 1!

Az EA pár napja egy igazán örömteli bejelentést tett a játékkal kapcsolatban.

Mit vártok a kezdeményezéstől és milyen eredményekkel lennétek elégedettek?

Elsősorban rengeteg izgalmat, adrenalint és egészséges versenyszellemet :) Elégedettek akkor lennénk, ha a kupát sikerülne különösebb fennakadás nélkül lebonyolítani és a magyar Battlefield közösségtől és a nézőktől egyaránt pozitív visszajelzéseket kapnánk. Ez természetesen további erőt adna a folytatáshoz, mert a célunk az, hogy folytassuk az online kupáknak a szervezését, reményeink szerint egyre növekvő létszámmal. Ez egy nagy feladat nekünk, de mindent megteszünk, hogy maximálisan kiszolgáljuk a játékosokat és természetesen mindenkitől várjuk a kritkákat, észrevételeket, hogy legközelebb még jobb élményt adhassunk.


Ha beindulnak a jelentkezések, akkor várható, hogy még több és/vagy nagyobb nyereményt tudtok adni a legjobb csapatoknak - akár egy későbbi verseny keretében?


Természetesen ez az egyik legfőbb célja a kupa megrendezésének. Mi is ,,álmodozók” vagyunk és mindenki a csapatból már elképzelte magát az ESL-en a dobogón állva. Jelenleg ezek csak álmok, de kis lépésekkel, mint ez a kupa reméljük sikerülhet egyre közelebb kerülni a kitűzött célokhoz. A ROG részéről a támogatás biztosított, így ha ezek a versenyek kellő érdeklődés mellett bonyolódnak le és építik a hazai e-sport közösséget, akkor a jövőben szeretnénk nagyobb díjazás mellett megrendezni az online kupákat és a legjobb 4-6 csapat végső küzdelmeit már hazai e-sport bárokba vinni kellően nagy lélekszámú közönség mellett. Így mindenki testközelből élhetné át az izgalmakat olyan profi körítés és körülmények mellett, melyek reményeink szerint segítenék abban, hogy újabb „legendák” és példaképek szülessenek a fiatalok számára.

Érkezik az ország első Battlefield 1 versenye!

Uacute;gy néz ki, hogy végre felpörög a hazai scene.


Ha minden úgy alakul, lehetséges, hogy egy teljes magyar bajnokságot is tető alá hoztok?

Hát ez a jövő zenéje, először szeretnék túl lenni ezen a ROG Warriors BF1 online kupán. Megtisztelő lenne, ha a ROG-al közösen szerves részei tudnánk lenni a magyar e-sport életnek és ez a kezdeményezés egyszer odáig jutna, hogy egy teljes magyar bajnokságot sikerülne összehozni, ami hasonló szintet érne el, mint a jelenleg megrendezésre kerülő LOL vagy CS:GO rendezvények. Ezen dolgozunk, természetesen rengeteg múlik a játékfejlesztőkön és a kiadókon, de mi beletesszük majd azt a munkát ami előrébb viheti a dolgokat. A ROG Warriors a Battlefield 1-gyell kezdte a csapat építését, de itt nem állunk meg, hiszen szeretnénk, ha a jövőben más e-sport játékok jeles képviselői is csatlakoznának hozzánk, így az további kapukat nyitna meg előttünk a bajnokságok szervezését illetően.


A versenyszervezés mellett lesz esetleg más projekt is, amivel hozzá akartok járulni a magyar esportolók és/vagy Battlefield 1-játékosok életéhez? Ha igen, mi lesz az?

Igen, már folyamatosan fogalmazódnak meg bennünk az újabb és újabb ötletek, hogy miként tudnánk a profi játékosok világát kicsit közelebb vinni a közönséghez. Tervezünk idővel közönségtalálkozót, szeretnék lehetőség biztosítani a fiatalok számára, hogy megmérettessék magukat igazi e-sport csapatok ellen - ahogy történt az a tavaszi Play IT-en -, illetve a ROG-nak egyik fő célkitűzése, hogy folyamatosan támogassa a fiatal tehetségeket, különös figyelmet fordítva arra, hogy ez ne menjen a tanulmányok rovására. Örömmel látjuk, hogy egyre több helyszín fókuszál a játékosokra és a gamer rendezvények száma is évről évre növekszik, így semmi sem állhat az útjába, hogy Magyarországon is fejlődjön az e-sport és felzárkózzunk a szomszédos országok szintjéhez. Az ASUS és a ROG Warriors ezen lesz, ezt megígérhetjük!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!