Hackerek támadták meg a Rainbow Six: Siege rendszerét

Hackerek támadták meg a Rainbow Six: Siege rendszerét

Nagy károkat okoztak az R6DB szolgáltatásában. 

A Rainbow Six: Siege rajongói mostanában el vannak látva minden földi jóval, hiszen nem olyan régen megérkezett a játék eddigi legnagyobb frissítése, bejelentették, hogy még évekig fogunk tartalmakat kapni, és át is dolgozzák a fegyvereket a valósághűség érdekében. Az amúgy pozitív összképet cseppet árnyalja a hétvégén történt eset, amikor egy hackertámadás következtében leállt a szolgáltatás, és a hozzá kapcsolódó adatbázis is odalett. 


A szeptember 30.-i támadás során a hackerek egy olyan automatikus botot használtak, ami könnyedén hozzáfért a szerverhez, szépen kipucolta az adatbázist, és váltságdíjat kért az okozott kár helyreállításáért. A támadó bot azért tudta elérni az adatbázist, mert a játék mérnökei hagytak egy kiskaput arra az esetre, ha távolról kellene hozzáférni az adatbázis szerveréhez. 

Az R6DB szóvivője úgy nyilatkozott, hogy még nem álltak készen az ilyen jellegű helyzetek elkerülésére, ugyanakkor nem gondolják, hogy a hackerek valóban szenzitív adatokhoz férhettek hozzá. Állításuk szerint csak az adatbázisig ért el a behatolók keze, viszont a biztonság kedvéért újratelepítették a szervert, a mérnökeik pedig próbálják a lehető legtöbb adatot visszaállítani. 

Szerencsére a játékosok személyes adatai teljesen biztonságban vannak, egyedül a statisztikák azok, amik elvesztek a támadás következtében, bár ez valószínűleg sokakat nem vígasztal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!