Kaplan 30 nap kényszerpihenőre küldött egy minősíthetetlen stílusú forumozót

Kaplan 30 nap kényszerpihenőre küldött egy minősíthetetlen stílusú forumozót

Úgy tűnik, néhányan nem tudják értékelni, hogy mennyire jó fej is a Blizzard.

Az Overwatch fejlesztői gárdája folyamatosan figyeli a közösségi fórumokat és igyekeznek minél interaktívabb kapcsolatot kialakítani a játékosokkal. Legutóbb például maga Jeff Kaplan dicsérte meg egy fiatal thaiföldi grafikus munkáját, aki egy teljesen új karaktert tervezett a diplomamunkájához.

Ettől a hőskoncepciótól még Jeff Kaplan is lehidalt!

A készítő egy thaiföldi egyetemista, aki a diplomamunkájához csinálta a projektet.

Sajnos viszont a csapat élete nem csak játék és mese, mivel szembe kell nézniük a rendszeres elégedetlenkedéssel és a közösség túlkapásaival is. Most például egy Deventh nevű felhasználó vetette el a sulykot a battle.net fórumán egy balance téma alatt és nemes egyszerűséggel annyit írt le, hogy a játék jelenlegi állapota felháborító, és a kiegyensúlyozásért felelős embereket le kell váltani. 

Egy ilyen  negatív hozzászólás nem kerülte el a Jeff Kaplan figyelmét sem és stílusos angolsággal az alábbiakat fűzte hozzá:

"Írj egy hasznos bejegyzést a problémáddal kapcsolatban, amiben kifejted a dolgot és ötleteket adsz nekünk. Ezen a fórumon pedig nem fogjuk elviselni azokat a hozzászólásokat, amik arra utalnak, hogy "váltsunk le embereket" a fejlesztő csapatból. Viszlát 30 nap múlva."

Good Guy Jeff-től nem idegen az ilyen szintű retorzió, és most biztosan azt gondoljátok, hogy miért kellett valakit kirakni egy hónapra, ha csak véleményt fogalmazott meg? Nos itt alapvetően a stílussal volt a gond, és Deventh kevésbé agresszív módon is leírhatta volna gondolatait az Overwatch finomhangolásával kapcsolatosan. Érdekes módon a téma többi hozzászólásával nem volt baja Jeff-nek, holott azok sem éppen az elégedettséget tükrözték. A 6. szezonban bevezetett frissített report rendszer egyébként az ingame trollokkal sokkal keményebben bánik most már el.

Jeff reakciója egyébként annak köszönhető, hogy rettentően félti a keményen dolgozó csapatát, akiknek a fórumokon való kapcsolattartás a közösséggel csak egy plusz, amit azért csinálnak, mert szeretik a játékot és a közösséget. A múlthéten például teljesen nyíltan beszélt a csapat munkájáról és a kemény valóságról.

Mivel nyitottak vagyunk, és nem rendelkezünk az anonimitás luxusával mint sokan itt a fórumon, munkatársainkat gyakran fenyegetik vagy támadják meg. Sokszor elég ijesztő a munka publicitást igénylő része, és úgy érezzük sosem tudunk eléggé megfelelni és nyerni. 

Tisztában vannak vele például, hogy nem hibátlanok és a közösség elképzeléséhez képest egy viszonylag kis részleggel dolgoznak a játékon, azonban az Overwatch legnagyobb kritikusának mégis ők számítanak, mivel folyamatosan csak többet és többet szeretnének kihozni a lehetőségeikből. A teljes bejegyzést egyébként ITT tudjátok elérni. 

Őszintén szólva abszolút jogosnak minősült Deventh kitiltása, viszont Jeff-ből kiindulva, valószínűleg pár nap, vagy hét után feloldja majd a ban-t. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!